Rahilas eksmann er livredd

Foto: (Foto: Privat/TV 2)

Men Rahila Iqbals fraseparerte ektemann vil ikke anke svigerfarens frifinnelse. Les intervjuet.

Rahilas far Azhar Iqbal ble lørdag frikjent for tiltalen om drap på sin datter.

- Jeg har mistet troen på rettferdigheten, og har bestemt meg for ikke å anke frifinnelsen, sier Rahilas fraseparerte ektemann til TV 2 Nyhetene. Han frykter nå for sitt liv.

SE OGSÅ TV 2 NYHETENE

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen

Hans tidligere svigerfar, som sammen med to andre var tiltalt for drap, ble frikjent i tingretten i Mandi Baha-du-Din. Mer om det her

Arrestert i begravelsen
Den 20 år gamle oslokvinnen Rahila Iqbal ble funnet død i Pakistan i juni i fjor. Faren ble arrestert av pakistansk politi da han møtte opp i begravelsen. Han ble tiltalt for å ha planlagt drapet på datteren.

Tidligere denne uken uttalte enkemannens norske advokat at de nok en gang vurderer å anke frikjennelsen inn for en høyere rettsinstans i Pakistan. Men enkemannen sier nå til TV 2 Nyhetene at han vil la saken ligge.

«Jeg har mistet troen på at denne saken kan få en rettferdig utgang»

Rahilas fraseparerte ektemann

- Jeg har mistet troen på at denne saken kan få en rettferdig utgang. Han viser til at Pakistan havner høyt på listen over de mest korrupte land i verden.

Det er foreløpig usikkert når Azhar Iqbal kommer hjem til leilighet i Oslo. Enkemannen sier at det får være opp til norsk politi om de vil straffeforfølge far til Rahila her i Norge.

- Jeg orker ikke å ha noen mening om dette.

- Er du bekymret? Frykter du for ditt eget liv?

- Ja.

Oslo politidistrikt har tidligere foretatt en trusselvurdering av de norske vitnene i Rahila-saken.

Politidokumentene peker ut familiemedlemmer som mulige hevnere etter den lange rettsprosessen mot den norske statsborgeren i Pakistan. Politiet vurderer trusselnivået mot Rahilas enkemann som moderat til høyt - fordi han etter politiets vurdering har krenket familiens ære. Trusselnivået mot det kvinnelige kronvitnet vurderes som moderat.

Se video:Ville ikke snakke med TV 2

Les også:Advokater krevde 6000 kr timen
Rapport:«Rahila vil bli myrdet»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.