Gå til sidens hovedinnhold

Rahilas søsken forlatt

Søsteren er død, faren er fengslet og moren forsvunnet. I Norge sitter ei 22 år gammel jente og har eneansvar for søskenflokken. - Vi får ikke hjelp, sier søsteren.

- Det er tøft. Vi har ikke fått noen hjelp fra norske myndigheter. Ikke en telefon en gang, sier den 22 år gamle søsteren til TV 2 Nettavisen fredag.

Familien Iqbal har en leilighet på Oslos østkant. Det var også der Rahila bodde etter separasjonen med sin 21 år gamle ektemann. Nå er hennes 22-år gamle søster alene i leiligheten med ansvaret for en 9 år gammel bror og to søstre på 15 og 17 år.

Nærmeste borte
Det er litt over en uke siden 22-åringen mistet sin søster i en bilulykke i Pakistan. Rahila Iqbals far og mor reiste også ned. Natt til tirsdag ble faren, Azhar Iqbal, og bestefaren fengslet. Årsaken var en anmeldelse fra Rahilas ektemann i Norge om at Rahila trolig var offer for et æresdrap.

- Dette blir helt feil. Jeg vet snart ikke hva jeg skal tenke lenger. Først så mister vi søsteren vår, så blir far satt i fengsel. Han er uskyldig, sier søsteren.

Familiens advokat Abid Raja, uttaler i Aftenposten fredag at moren er forduftet.

I politianmeldelsen som er lagt til grunn for drapsmistanken, er også moren nevnt som medhjelper i saken.

- Jeg har ikke snakket med moren min i dag, men jeg har ikke hørt at hun skal være borte, sier 22-åringen.

Alt fra mediene
Søskenflokken vet ikke hva som skjer med faren eller moren. Den eneste kontaktpersonen utenom familien er farens advokat, Abid Raja, men eldstesøsteren har ikke hatt kontakt med ham siden han reiste til Pakistan.

-Vi leser aviser og ser fjernsyn, slik får vi vite hva som skjer. Men jeg føler det som også politiet bare hører Rahilas ektemanns sak. Dessuten burde saken vært kjørt i Norge, sier hun.

Hun synes det er forferdelig at faren er fengslet. Samtidig sørger hun over søsteren hun har mistet.

- Rahila skulle bare en liten tur ned for å besøke bestemoren, fordi det var så lenge siden sist. Nå er hun borte, sier 22-åringen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?