RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raidet legemiddelgiganter

Sist oppdatert:
Økokrim har vært på besøk hos flere legemiddelselskaper.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Jeg kan bekrefte at Økokrim har vært hos flere adresser i den såkalte legemiddelsaken. Vi har gjort dette for å enten styrke eller avkrefte mistankene, sier konstituert førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

- Økokrim har vært på besøk hos Norsk Medisinaldepot. Dette dreier seg om forhold som går fire år tilbake i tid, sier administrerende direktør i Vitusapotek AS og Norsk Medisinaldepot, Kjell Paulsrud, til NA24

- Økokrim har vært her i dag. De sa at det var i anledning den som de har reist mot grossistene, sier kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy til E24.

- Er dere mistenkt?

- Dette var en tredjepartsransaking. Vi er ikke mistenkt i saken, sier hun

Prissamarbeid
Det Økokrim etterforsker er et påstått prissamarbeid mellom grossistene i den store legemiddelbransjen.

Ifølge E24 kan de tre dominerende legemiddel-grossistene Apokjeden, Norsk Medisinaldepot og Alliance UniChem ha lurt staten for minst 100 millioner kroner ved at de har operert med to priser på blå resept-medisiner de har kjøpt inn fra legemiddelfirmaer:

Det skal ha vært en høy pris som de har rapportert til staten som grunnlag for refusjon, og en lavere pris som er den de faktisk har betalt legemiddelfirmaene for medisinene.

Etterforskning etter anmeldelse
Økokrim startet etterforskning etter at Statens legemiddelverk anmeldte legemiddelgrossistene på tampen av 2003. Først ble saken henlagt, men etter en ny anmeldelse tre år senere ble den tatt opp igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere