RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raja til OSSE: Vi har et problem med å integrere muslimer


RAJA: Venstrepolitiker Abid Raja sier at Europa ikke klarer å integrere muslimer. - Pisken fungerer aldri, sier han.
RAJA: Venstrepolitiker Abid Raja sier at Europa ikke klarer å integrere muslimer. - Pisken fungerer aldri, sier han. Foto: Mariam Butt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Venstres Abid Raja sier at Europa har et problem med å integrere muslimer, og understreker at streng integreringspolitikk ikke fungerer.

Venstre-representanten deltok i helgen på et møte i Wien om integrering og ekstremisme i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Fra talerstolen understrekte han at Europa må anerkjenne det som skjer foran seg, og reagere. Man kan ikke stå passivt og se på, understreket han.

–Det første vi må gjøre er å erkjenne at vi har et problem. Vi har ikke lykkes med å integrere alle muslimer på en god nok måte, utdyper han til VG.

Raja i 2016: - Alle muslimer bør feire bursdag

Han legger imidlertid til at han tror Europa er i ferd med å våkne fra det han kaller en «integrasjonsfallitt-dvale». Han viser til at selv tredjegenerasjons innvandrere enkelte steder i Europa ennå ikke er integrert på den måten politikerne ønsker, og til framveksten av gettoer i land som England, Frankrike, Danmark, Sverige og Belgia.

Han håper på et taktskifte der man går bort fra å snakke om streng integreringspolitikk, som han mener overhodet ikke fungerer.

–Hvem er den politikeren som kommer og sier at de skal være strenge med ungene mine? Sånn reagerer «alle» innvandrere. Pisken fungerer aldri, den har aldri fungert overfor noen type menneske, men den skal fungere overfor innvandrere?, sier Raja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere