RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rakett-terror i Stavanger

Sist oppdatert:
De siste dagene har ungdom terrorisert Stavanger-området med fyrverkeri. Tirsdag kveld brant det igjen.

Tirsdag kveld tok det fyr i et garasjeanlegg på Tasta i Stavanger. Store verdier gikk tapt, men heldigvis ble ingen skadd.

- Alt tyder på at brannen er et resultat av to-tre unggutters uvettige lek med fyrverkeri, sier operasjonsleder Tormod Rostøl ved Rogaland politidistrikt.

Etter brannen meldte en av gjerningspersonene seg ifølge med sin mor. Den mindreårige gutten og noen venner hadde lekt med kinaputter.

Mot mennesker og dyr
Men guttene er langt fra de eneste som har fyrt på fyrverkeri de siste dagene. Ungdommer har sendt raketter etter både mennesker og dyr. På Randaberg utenfor Stavanger gikk to store vinduer i det lokale senteret til himmels etter å ha blitt truffet av fyrverkeri. Politiet ringes ned av fortvilte beboere.

- Noen av innringerne er sinte og noen er redde. Og noen er bekymret for kjæledyrene sine - hunder i sær, sier Rostøl til Stavanger Aftenblad.

Gjengoppgjør
For noen dager siden slo politiet til mot en ungdomsgjeng som hadde rakettkrig i Randaberg sentrum.

- Det har vært rene gjengoppgjør. Folk har kjørt rundt og skutt raketter fra bilene. For ikke å bli tatt av politiet stikker de unna rakettene straks politiet dukker opp, sa kioskansatte Chatrine Wilson og Lene Østrem i Randaberg til Stavanger Aftenblad tidligere i uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere