*Nettavisen* Nyheter.

Raketter opp på børsen

Oslo Børs gikk rett opp før årsskiftet.

28.12.07 01:15

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En rekke aksjer løftet seg kraftig på Oslo Børs torsdag. Tandberg Storage-aksjen ble dagens beste aksje med pluss 36,4 prosent til 1,76 kroner på Oslo Børs, etter positiv melding fra selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Ellers steg småselskapene Exense Consulting og 24SevenOffice opp 19,2 og 18,3 prosent. Tunge aksjer som Orkla og REC steg 3,4 og 2,6 prosent, mens Yara nådde all time high med 251,50 kroner, noe som er opp 2,9 prosent.

I USA startet handelsdagen med nedgang. Svake tall for ordreinngangen for varige goder og uro etter drapet på Benazir Bhutto var med på å prege markedet.

I USA er investorene opptatt av hvordan den økonomiske utviklingen blir fremover, og torsdag kom altså en ny bekreftelse på svakere utvikling.

Oljeprisen var imidlertid meget sterk i aksjemarkedet, og norske investorer opplevde romjulsrally til tross for svak Wall Street-utvikling. Ved avslutningen var Hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,5 prosent til 488,12 poeng.

Det var særlig oljeselskapene som var på hugget etter at oljeprisen steg på svake oljelagertall og politisk uro. Statoil-Hydro-aksjen steg 2,4 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.