*Nettavisen* Nyheter.

Råkjørte i 206 km/t

Og det i 80-sona på høyt trafikkert vei i Nordland. UP: - Har aldri sett maken!

07.06.07 22:14

Det var utrykningspolitiet i Nordland som holdt laserkontroll på europavei 10 i Kjerringnesdalen mellom Sortland og Lødingen. De trodde ikke sine egne øyne da Subaruen raste forbi i en vanvittig fart – 206 km/t i 80-sona.

- Ble storøyd
- Personlig har jeg aldri vært borti sånne hastigheter tidligere, og det er det nok ikke mange andre i utrykningspolitiet som har heller. Min mann på stedet ble i alle fall storøyd, sier distriktssjef Tore Jeremiassen i utrykningspolitiet i Nordland til Nettavisen.

Råkjøreren var en 30 år gammel mann fra området, som naturligvis fikk førerkortet beslaglagt på stedet. Nå er saken anmeldt, og han kan vente seg flere reaksjoner fra rettsvesenet.

- I forhold til vanlig rettspraksis blir jeg ikke overrasket om det er duket for fengselsstraff, uttaler Jeremiassen, som mener 30-åringen var svært heldig for at det gikk så bra som det gjorde.

Trafikkert vei
- Denne veien er tradisjonell høyt trafikkert. Nå skjedde dette kvart på tre torsdag ettermiddag, som er da jobbtrafikken begynner. Ferietrafikken er også i gang i området. Det var bare en stor tilfeldighet at det gikk bra, mener distriktssjefen i UP.

Han sier mannen ikke er en kjenning av politiet og at det ikke var alkohol inne i bildet. Etter det Nettavisen erfarer var det en sølvgrå Subaru som fikk prøvd seg på nordlandsveiene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.