*Nettavisen* Nyheter.

Råkjørte med båt i fylla

Politiet i Østfold pågrep tre båtførere etter mistanke om promillekjøring natt til søndag.

19.06.05 10:34

Den ene båtføreren ble tatt i Singlefjorden, mens de to andre ble stoppet av politiet like øst for Struten fyr

- Alle tre er brakt inn til politihuset for blåseprøver, sier operasjonsleder Arne Otterstad ved Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Uvettig kjøring
Det var ved 23-tiden lørdag kveld at politiet første gang fikk melding om mulig fyllekjøring med båt i skjærgården på Vesterøy.

- Vi fikk melding om en relativt stor båt som drev og holdt på med uvettig kjøring i noen sund, slik at andre fartøy holdt på å gå rundt på grunn av at det ble store bølger, forteller Otterstad.

Politibåten i Østfold rykket så ut, og fikk stoppet båten rundt midnatt.

- Det viste seg at personen som kjørte båten var beruset og ikke i stand til å kjøre båt, sier Otterstad. Vedkommende nektet derimot for å ha kjørt båten, og politiet må derfor ta blåseprøver av alle de fem som var om bord.

Gikk selv i fella
Men mens politiet holdt snakket med personen, la en annen båt seg inntil politibåten.

- Mens vi holdt på kom det en som var verdensmester og skulle rydde opp, og han var også full og ble også pågrepet etter mistanke om promillekjøring, sier operasjonslederen til TV 2 Nettavisen.

Like etterpå fikk politiet melding om nok en mulig fyllekjører på vannet, denne gangen i Singlefjorden.

- En redningsskøyte hentet båten, og det viste seg at også denne føreren kunne mistenkes for promillekjøring, sier Otterstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.