RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ramsland får dommen

Sist oppdatert:
Marineoffiseren Trond Ramsland risikerer 20 års fengsel når Bergen tingrett klokka 15 i dag leser opp dommen mot ham. Ramsland er tiltalt for overlagt drap på sin eks-kone.

Ramsland (39) er tiltalt for å ha skutt og drept sin eks-kone Ingse Merethe Rønnestad i parkeringshuset CityPark i Bergen 4. mars i år. Marineoffiseren har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre.

Aktor, statsadvokat Randi Gabrielsen, la i tingretten ned påstand om 20 års fengsel, samt at Ramsland fradømmes sin stilling som kapteinløytnant i Sjøforsvaret.

- Det er ingen tvil om hvem som har begått denne handlingen, sa statsadvokaten i sin sluttprosedyre i retten. Hun trakk frem flere forhold hun mener er skjerpende for saken, melder bt.no.

Ramsland kreves også for over 1,5 millioner kroner i erstatning og oppreisning til parets to sønner, samt til Ingse Rønnestads foreldre. Marineoffiseren avviser i utgangspunktet kravet, siden han mener han er uskyldig. Men skulle han bli dømt, avviser han også størrelsen på erstatningskravet.

- Frifinnes
39-åringens forsvarer, Harald Stabell, mener hans klient må frifinnes. Hvis retten likevel skulle finne ham skyldig, mener Stabell Ramsland han må dømmes for forsettlig drap, siden det etter hans mening ikke er bevist at drapet var en planlagt og overveid handling.

- Trond Ramsland må frifinnes for drap. Gjør han ikke det, ber jeg om at han behandles på mildest mulig vis, sa Stabell under sin sluttprosedyre i retten, ifølge bt.no.

Det er ventet at saken uansett utfall vil bli anket av en av partene, og saken er allerede forhåndsberammet til å starte i Gulating lagmannsrett mandag 24. januar 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere