RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ramsland kjent skyldig

Sist oppdatert:
GULATING LAGMANNSRETT (TV 2 Nettavisen): Trond Ramsland (40) ble i Gulating lagmannsrett torsdag ettermiddag kjent skyldig i overlagt drap på sin ekskone Ingse Rønnestad.

Etter at partene hadde holdt sine avslutningsprosedyrer, trakk juryen seg tilbake ved 15-tiden for å avgjøre skyldspørsmålet.

Da juryen kom tilbake noen minutter over klokka 16 svarte de ja på alle tre spørsmålene fra dommeren: De mente Ramsland var skyldig i å ha forvoldt en annen persons død, at dette skjedde med overlegg og at marineoffiseren i tillegg må fradømmes sin stilling.

- Plantede bevis
Ramsland selv stod med hendene i kors og foretrakk ikke en mine da han mottok kjennelsen.

Da lagdommer Jon Atle Njøsen spurte om Ramsland hade forstått dommen, svarte han: - Det er vanskelig å forsvare seg mot plantede bevis.

Etter at det var avgjort hvilke jurymedlemmer som skulle være med på straffeutmålingen, ble retten hevet og Ramsland ble ført ut. Spørsmålet om erstatning vil bli avgjort i retten fredag og på mandag kommer straffeutmålingen.

Nekter for drapet
I sin avslutningsprosedyre under ankesaken mot marineoffiseren Trond Ramsland, viste aktor Randi Gabrielsen til en rekke beviser som etter hennes mening knytter Ramsland til drapet på eks-kona Ingse Merete Rønnestad i mars i fjor.

Ramsland har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre, og har forsøkt å så tvil om sannsynligheten for at han kan ha vært på drapsstedet. Han hevder og at han ikke husker noe særlig fra drapsdagen.

I Bergen tingrett i desember ble Ramsland dømt til 21 års fengsel for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han ble også fradømt stillingen som kapteinløytnant i Sjøforsvaret, samt dømt til å betale over 1,4 millioner kroner i erstatning og oppreisning til sine to sønner samt foreldrene til den drepte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere