*Nettavisen* Nyheter.

Ramsland nekter for drap

BERGEN TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Trond Ragnvald Ramsland (39) nektet straffskyld da rettssaken mot ham startet onsdag. Marineoffiseren er tiltalt for overlagt drap på sin eks-kone i mars i år.

11.11.04 12:17

Foran en fullsatt rettssal 4B i Bergen tingrett onsdag, nektet marineoffiseren straffskyld.

Skutt 4. mars
Ingse Merete Rønnestad ble skutt og drept i parkeringshuset City Park i Bergen rundt klokka 09 om morgenen, torsdag 4. mars i år.

Hun var da på vei til tingretten vegg-i-vegg, der hun skulle møte eks-mannen som hadde stevnet henne i forbindelse med dekning av reiseutgifter i forbindelse med samvær med deres to barn.

Ramsland ble senere samme dag pågrepet i Aurland, og senere tiltalt for overlagt drap.

Forklarer seg
Ramsland har i sin vitneforklaring onsdag brukt mye tid på å redegjøre for sin utdanning og sine prioriteringer da han fikk vite at hans ekskone var gravid i 1990.

Han har forklart at de ble kjærester 1989 og giftet seg i august 1991.

Dommeren har flere ganger spurt tiltalte om hvilken relevans forklaringen har til dagens sak.

Tiltalte forsetter forklaringen etter lunsj klokka 12.30

Nekter for drapet
Marineoffiseren har hele tiden nektet for å ha hatt noe med drapet å gjøre. Han har nektet å la seg avhøre av politiet, men vil ifølge sin forsvarer Harald Stabell forklare seg for retten. Det skjer trolig senere i dag eller i morgen.

Da Ramsland ble pågrepet i Aurland, fant politiet en parkeringsbillett fra City Park, stemplet inn bare noen få minutter før drapet. Blod fra eks-konen ble også funnet på 39-åringens bil.

Varslet erstatningskrav
Ramsland risikerer 21 års fengsel. I tillegg vil påtalemyndigheten, statsadvokat Randi Gabrielsen, på forespørsel fra Forsvaret kreve at Ramsland fradømmes sin stilling.

Bistandsadvokat Helge Hansen, som representerer de to barna samt Rønnestads foreldre, har varslet at han vil kreve erstatning og oppreisning for sine klienter.

Påtalemyndigheten har meldt inn 52 vitner, mens forsvarerne så langt har meldt inn elleve vitner. I tillegg kommer fire sakkyndige vitner, samt seks sakkyndige. Til sammen skal dermed over 70 personer forklare seg for retten i løpet av de ti dagene som er satt av til saken.

TV 2 Nettavisen følger rettsaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.