Gå til sidens hovedinnhold

Ramsland tilbake på åstedet

Her står Trond Ramsland én meter fra stedet der eks-kona, Ingse Merete Rønnestad, ble funnet drept. Under åstedsbefaringen forsøkte han å vise juryen at han umulig kan ha gjort dette.

Marineoffiseren Trond Ramsland (40) har helt siden han ble pågrepet og siktet for drapet om ettermiddagen 4. mars i fjor, nektet for å ha vært i parkeringshuset City Park, der eks-kona ble funnet skutt og drept.

I dag er partene i ankesaken i Gulating lagmannsrett på åstedsbefaring i parkeringshuset. Ramsland stilte seg opp bare en meter fra stedet der Rønnestad ble funnet, og pekte og forklarte for juryen.

- Her inne var Ramsland veldig passiv i begynnelsen. Han sto mye i ro. Han så og hørte på politiets krimteknikere mens de forklarte hvor tomhylsene ble funnet, hvor avdøde ble funnet, hvordan bilene sto parkert da de ankom stedet 4. mars i fjor, og hvor de mener Ramslands bil må ha stått, sier TV 2 Nyhetenes reporter Klaus Holthe til TV 2 Nettavisen.

- Men etter hvert tar Ramsland oppstilling én meter fra stedet der hun ble funnet, og peker og forklarer med juryens medlemmer rundt seg. Han diskuterer med politiets krimteknikker, fortsetter Holthe.

Ramsland forsøkte å overbevise juryen om at det ikke er praktisk mulig at han kan ha drept sin eks-kone og deretter ha klart å komme seg vekk uten at noen har sett ham. Han pekte og forklarte for å illustrere det vitnene har forklart om hva de hørte og så.

Aktiv utenfor
Før rettens medlemmer hadde kommet inn i selve parkeringshuset, henvendte Ramsland seg aktivt til rettens medlemmer.

- På utsiden henvendte han seg til juryen, og pekte og forklarte. Tema da var selvsagt vitneobservasjonene om hvor han skal ha kjørt inn og ut, og hvor lang tid det tar, sier Holthe.

Håndjern
Trond Ramsland er iført håndjern, og har en grønn fjelljakke utenpå den blå dressen sin, slik at håndjernene ikke vises. Han har hele tiden to politifolk og en fengselsbetjent i nærheten.

Også juryens elleve medlemmer (ti medlemmer og et varamedlem, journ anm.), tre fagdommere, forsvarer, bistandsadvokat og aktor er på plass, sammen med flere pressefolk.

Forsvareren står ved siden av Ramsland, men har forholdt seg rolig til diskusjonen som pågår på stedet, opplyser Holthe.

Gulating lagmannsrett har satt av elleve dager til saken. Rettssaken er i dag inne i dag fem.

I Bergen tingrett ble Ramsland i desember i fjor dømt til 21 års fengsel for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han ble også dømt til å betale over 1,4 millioner kroner i erstatning og oppreisning til sine to sønner samt eks-konas foreldre.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her