RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ramsland venter på juryen

Sist oppdatert:
- Bevisene etterlater ingen tvil. Trond Ramsland er gjerningsmannen. Det sa aktor Randi Gabrielsen i Gulating lagmannsrett i dag. Forsvarer Kaj Wigum ba retten frikjenne marineoffiseren. Juryen sitter nå samlet for å avgjøre skyldspørsmålet.

I sin avslutningsprosedyre under ankesaken mot marineoffiseren Trond Ramsland, viste Gabrielsen til en rekke beviser som etter hennes mening knytter Ramsland til drapet på eks-kona Ingse Merete Rønnestad i mars i fjor.

Gabrielsen mener det er hevet over enhver tvil at tiltalte visste hva han gjorde da han skjøt eks-kona, og ber lagmannsretten dømme ham for overlagt drap, melder bt.no.

Ramsland har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre, og har forsøkt å så tvil om sannsynligheten for at han kan ha vært på drapsstedet. Han hevder og at han ikke husker noe særlig fra drapsdagen.

- Fra Ramslands side er dette ren strategi. Han er utdannet kriger, og er fysisk og mentalt godt trent, med strategier for enhver problemstilling, også det å bli tatt av fienden, var aktors forklaring på dette, ifølge avisen.

- Frikjenn
Mens Gabrielsen tok for seg aktoratets liste med beviser, valgte forsvarer Kaj Wigum å se bort fra dette da han holdt sin avslutningsprosedyre. Han sa ifølge bt.no at det ikke er nødvendig å gå gjennom denne listen i detalj, pekte på at Ramsland ikke har erkjent straffskyld, og ba retten svare nei på alle spørsmålene om straffskyld.

Wigum pekte på Ramslands matematiske teorier, sannsynlighetsberegninger og kommentarer underveis, og ba retten om ikke å bruke dette mot Ramsland.

- Tiltalte har i stor grad benyttet seg av retten sin til å komme med egne kommentarer. Jeg ber om at dette ikke blir brukt mot han, sa Wigum, ifølge avisen.

Wigum ba videre retten om, hvis de mener tiltalte drepte eks-kona, å ikke dømme marineoffiseren for overlagt drap. Wigum mener det er mye som tyder på at handlingen ikke var planlagt, og at det hele i så fall skjedde på impuls.

Juryen bestemmer
Etter at partene hadde holdt sine avslutningsprosedyrer, trakk juryen seg tilbake ved 15-tiden. De skal nå avgjøre skyldspørsmålet.

I Bergen tingrett i desember ble Ramsland dømt til 21 års fengsel for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han ble også fradømt stillingen som kapteinløytnant i Sjøforsvaret, samt dømt til å betale over 1,4 millioner kroner i erstatning og oppreisning til sine to sønner samt foreldrene til den drepte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere