Gå til sidens hovedinnhold

Rånebiler avskiltet

Vill kappkjøring gjorde Molde og Fræna beryktet landet over. Men politiet har tatt tak – og avskiltet et titalls ulovlig ombygde biler.

Etter at fartsgale ungdom stengte deler av riksveien for å kappkjøre, ble Romsdalshalvøya rikskjent for tre år siden. Men politiet har slått kraftig ned på rånemiljøet.

Mange av fartsverstingene har blitt tatt i politiets laserfeller. I fjor utvidet politiet strategien, og har nå slått ned på de livsfarlige ungdomsbilene, som har blitt trimmet og ombygget for å øke maksimalhastigheten.

- Vi avskiltet i hvert fall 30-40 biler i fjor fordi de ikke var ombygd i henhold til spesifikasjonene. I fjor var første året vi satte dette arbeidet i system. Resultatet var så vellykket at det fortsetter også i år, sier politistasjonssjef Per Karsten Røv i Molde til Romsdals Budstikke.

Han forteller at publikumsmeldingene om regelrette kappkjøringen har minket etter avskiltningen og rettssakene. Han tror rånemiljøet har innsett at det faktisk er en reel sjanse for at de blir tatt.

Enkelte områder blir likefullt fortsatt brukt til uvettig kjøring. Derfor fortsetter politiet det målrettede arbeidet også i 2006.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut