RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raner-jakt ved Sola avsluttet

Sist oppdatert:
Politiet avsluttet ved 13.20-tiden lørdag søkene ved Sola og Ølberg-området utenfor Stavanger.

Lørdag formiddag gjennomsøkte politiet et stort skogområde og en nedlagt militærleir i distriktet Sola og Ølberg-området utenfor Stavanger.

Politiet brukte hunder i jakten. Aksjonen startet like før klokken 21 langfredag og ble først avsluttet ved 13.20-tiden lørdag, melder TV 2 Nyhetene.

Området som ble gjennomsøkt er identisk med området som politiet mener ranerne brukte som base før de slo til mot Norsk Kontantservice mandag morgen. I dette område har vitner forklart at de observerte flere biler som nærmest kjørte i en kolonne tidlig mandag morgen.

Langfredag gikk politiet ut og etterlyste observasjoner om bilene, en mørk Ford Expedition, en mørk Range Rover, en sølvgrå Saab og en hvit Volvo lastebil.

- Det begynner å tegne seg et mønster av at disse bilene hadde et oppmarsjområde utenfor Stavanger sentrum, i nærheten av Sola, før ranet skjedde, sa politiinspektør Bjørn Andersen på pressekonferansen fredag.

Brutalt
Ranet av Norsk Kontantservice i Norges Banks lokaler rett over Domkirken i Stavanger, betegnes som meget brutalt. Under ranet ble politiinspektør Arne Sigve Klungland (53) skutt og drept. Han var operativ uteleder da ranet skjedde, og satt i en politibil flerfoldige meter fra åstedet. Likevel ble han skutt og drept av en av ransmennene i det som siden er blitt betegnet nærmest som en ren likvidering.

Visepolitimester Arne Hammersmark i Rogaland politidistrikt bekreftet overfor NTB sent langfredag kveld, at målet for aksjonen i Sola og Ølberg-området var å finne og pågripe ransmennene.

I Göteborg
Samtidig som politiaksjonen pågår utenfor Stavanger, foregår det en juridisk dragkamp om de tre som tirsdag ble pågrepet og siktet i saken i Göteborg.

Norsk politi begjærte fredag de tre utlevert til Norge, og denne utleveringsbegjæringen vil bli behandlet av svenske myndigheter med det første.

Men påskeaften skal også Göteborg tingrett ta stilling til om det var grunnlag for å pågripe to av dem som ble pågrepet tirsdag. Dersom tingretten kommer til at det ikke var grunnlag for pågripelse skal de i prinsippet settes fri, men en slik avgjørelse blir sannsynlig uansett anket til en høyere rettsinstans, og dermed er det helt usannsynlig at de løslates lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere