RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranere «trygder» familien

Sist oppdatert:
Hardbarkede kriminelle hjelper familien til fengslede kolleger gjennom «den månedlige konvolutten».

Politiet tror det harde ransmiljøet har opprettet et finansielt nettverk for å hjelpe samboere, ektefeller og familier til ligamedlemmer som sitter fengslet, skriver Dagbladet.

Politiet avdekket teorien gjennom etterforskningen av NOKAS-saken og Munch-ranet. Politiet tror at deler av det forsvunnede NOKAS-utbyttet på rundt 50 millioner går til dette formålet.

En bunke 200-lapper ble funnet hjemme hos Munch-siktede Petter Tharaldsen, og politiet knytter funnet av pengene til dette nettverket. Det har lenge versert rykter om slike utbetalinger, og nå mener politiet å ha avdekket et av disse.

Pengene ble funnet i et klesskap i Tharaldsens leilighet. En teknisk analyse hos Nye Kripos viste at det var glasstøv på pengene. Støvet var av samme type som fra sikkerhetsvinduet inn til NOKAS-lokalene som ble knust under ranet 5. april i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere