RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RANET BARNEFAMILIE: Her på Økern i Oslo gikk de fire utenlandske ranerne til angrep med våpen for å rane til seg gjenstander og penger.
RANET BARNEFAMILIE: Her på Økern i Oslo gikk de fire utenlandske ranerne til angrep med våpen for å rane til seg gjenstander og penger. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

Ranerne snakket «Grønland-pakistansk»

Sist oppdatert:
Barnefamilie ranet, holdt fanget og truet i en time. Ranerne er fortsatt på frifot.

(iOslo.no) Det var i går kveld klokken 20.30 at fire maskerte menn tok seg inn i boligen til barnefamilien på Økern i Oslo. Ingen er pågrepet for ranet.

- De kommer inn hovedinngangen gjennom ulåst dør, tar kontroll på familien og truer dem. De tar med seg gjenstander, men det er usikkert hva og hvor mye de fikk med seg, sier vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved Sentralvakta i Oslo til iOslo.no.

Snakket noe gebrokkent
I tillegg til gjenstander skal de fire mennene ha fått med seg et pengebeløp.

Politiet har satt inn store ressurser for å jakte ned ranerne. Nå ønsker de tips fra publikum for å løse denne saken. Telefon: 22669966 til Sentralvakta

- Fornærmede sier til oss at det skal være fire menn i midten av 20-årene, alle hadde finlandshetter. Men de skal formentlig være pakistanere, de skal snakke «Grønland-pakistansk», ifølge fornærmede.

Politiet forteller at dette vil i daglig tale være det vi kaller gebrokkent norsk. Samtidig så aldri familien ansiktene til ranerne.

Låst inn på badet
De to små barna i familien var åtte og elleve år gamle, og har fått hjelp av helsepersonell etter ranet.

- Har politiet noe informasjon om hvorfor ranerne trengte en hel time inne i huset?

- Det blir å spekulere. Vi vet ikke hvorfor det blir brukt en time. Det vi vet er at disse fire mennene truet familien til å holde seg i ro, for så å låse dem inne på badet i kjelleren før de forsvant ut av huset, forteller Jacobsen.

Ut av et vindu greide familiefaren å få seg ut av huset, for så å varsle naboer om det som hadde skjedd. Da ble det slått full alarm.

Er hos venner
Familien skal, etter det iOslo.no kjenner til, ikke ha opplevd ytterligere trakassering enn trusler for å holde seg i ro.

Småbarnsfamilien oppholder seg nå hos venner, opplyser politiet til iOslo.no. De skal være svært preget av hendelsen, men er fysisk uskadd.

Faren i familien, en mann i midten av 40-årene, skal ikke ha noen relasjon til kriminelle miljøer, og foreløpig er det uklart hvorfor ranerne plukket ut nettopp denne adressen for ranet.

- Det blir sendt krimteknikere opp til stedet i formiddag, avslutter Jacobsen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere