RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranet gir 40 nye stillinger

Sist oppdatert:
Sjelden er det brukt så store ressurser som i etterforskningen etter ranet i Stavanger. Ranet gir nå Rogaland 40 nye stillinger.

- Vi har utlyst 40 midlertidige politibetjentstillinger i politidistriktet som følge av ranet. Det trengs mer ressurser, sier administrasjonssjef Kaare Johansson i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Erstatter etterforskere
Vikarene skal erstatte ansatte som er avsatt til etterforskningen etter Nokas-ranet. Ansettelsesperioden blir i første omgang fra 15. juni og ut året.

- Dette vil sannsynligvis være unge, nyutdannede betjenter. Disse skal dekke inn jobbene til de som er avgitt til ransetterforskningen fra Stavanger, Sandnes og lensmannskontorene, sier Johansson.

Stillingene ble lyst ut torsdag.

400.000 om dagen
140 tjenestemenn jobber nå med etterforskningen etter det brutale ranet, der politimannen Arne Sigve Klungland (53) ble skutt og drept. Sjeldent er det blitt brukt så store ressurser på en ransetterforskning her i landet, trolig aldri.

Ifølge Rogalands Avis koster etterforskningen 400.000 kroner hver eneste dag. Dersom dagens nivå opprettholdes ut året, vil saken koste politidistriktet 80 millioner kroner.

Regningen blir dermed meget stor for Staten.

- Veldig spesiell sak
Politiinspektør Ernst Rossebø begrunner den store ressursbruken med at det er en veldig spesiell sak. Han sier at de vil bruke de ressursene de må for å løse saken.

- Det er et alvorlig og grovt ran, men i tillegg er det et drap på en politimann. Veldig mange er involvert, sier Rossebø til TV 2 Nettavisen.

Han er svært glad for de 40 nye stillingene.

- Det er veldig positivt at vi kan få beholde den faste stammen av etterforskere, det er viktig, sier politiinspektøren.

Glede på politiskolen
Rogaland politidistrikt er allerede blitt nedringt etter at de nye stillingene ble lyst ut torsdag.

- Folk fra hele Norge har ringt og sagt at de vil jobbe her. Det er også stor jubel på politihøgskolen, forteller administrasjonssjef Kaare Johansson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere