Gå til sidens hovedinnhold

Ranet tannlegen med brekkjern

36-åringen gikk fra tannlege til tannlege i håp om å gjøre det store brekket.

Tre tannlegekontor i Finnsnes ble plyndret av den rusbelastede mannen, skriver Folkebladet. Om traumatiske minner fra tannlegestolen var årsak for mannens tannlegebrekk vites ei.

Gull og frimerker
Det relativt lite innbringende raidet mot byens tannvelgjørere startet med innbrudd hos et tannhelsefirma. Her fikk mannen med seg 91 gram tanngull, 1800 kroner i kontanter, en bærbar PC og en bærbar telefon.

På kontor nummer to fant tyven frimerker for minst 1000 kroner, rundt 200 kroner i vekslepenger, et par sandaler og ti morfintabletter til en verdi på rundt 50 kroner hver. Mannen fant det for godt å sluke et par av disse tablettene under ranet.

Fra det tredje kontoret gjorde mannen dagens funn. Et lupebrillesett verdt 29 200 kroner, en gasslighter til 150 kroner og 200 i kontanter var formidabelt sett i forhold til de forrige to brekkene.

Hull i planen
Den tidligere domfelte mannen fikk med seg både gull og kontanter, men det var imidlertid et hull i planen. Som følge av morfinrusen mistet mannen lommeboka på vei fra bygget med tannhelsebedriftene.

Han må nå belage seg på 14 måneder bak lås og slå. Denne dommen inkluderer også kjøring med høy promille og høy fart uten førerkort. Han ble i tillegg dømt for å ha nektet å stoppe for politiet.

Da lensmannen oppsøkte tyven dagen etter innbruddet i januar fant han brekkjernet i 36-åringens bag.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger