RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranet tre - slapp fengsel

Sist oppdatert:
Til tross for å ha ranet tre personer på to uker med øks, brekkjern og kniv, slapp ransmennene unna med samfunnsstraff.

(iOslo.no) I dommen mot tre gutter fra Oslo tingrett heter det at deres unge alder gjør at de bør slippe fengsel.

To av guttene, som begge er 17 år, er dømt for å ha utført tre ran, mens en 16 år gammel gutt er dømt for kun ett av ranene.

Ranet togpassasjer
Det første ranet fant sted 2. januar i år ved Haugenstua stasjon i Oslo. 17-åringene har i Oslo tingrett forklart at de gikk bort til en passasjer som kom av toget, og truet til seg en mobil og andre verdisaker.

Ifølge de to skal 16-åringen ha hatt en mer passiv rolle, men han nekter for å ha deltatt i ranet.

Ventet på passende offer
De to 17-åringene slo til igjen 15. januar. De hadde maskert seg med finlandshetter og skjerf og var bevæpnet med et brekkjern, en kniv, og en øks. På en gangbro ved Høybråten stasjon ventet de på et passende offer.

Da fornærmede kom gående, løp den ene 17-åringen mot ham og presset ham opp mot veggen. Fornærmede forklarte at han opplevde situasjonen som veldig skremmende og ga fra seg en mobiltelefon, hodetelefoner og kontanter.

Truet med brekkjern
Det tredje ranet skjedde to dager senere, 17. januar, i Garver Ytteborgs vei i Oslo. 17-åringene åpnet døren til en bil og truet kvinnen som satt i bilen med et brekkjern. Kvinnen ga fra seg lommeboken sin.

17-åringene er nå dømt til 237 og 208 timers samfunnstjeneste. 16-åringen, som nektet straffeskyld, er idømt 60 timers samfunnstjeneste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere