RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranet tre ganger på seks måneder

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Prix-butikken er en av Oslos farligste arbeidsplasser.

(iOslo.no) Politiet jaget torsdag fire væpnede ranere i området rundt Kampen i Oslo. De fire var blitt skremt fra å rane Coop Prix-butikken i Brinken på Kampen, trolig av en vaskehjelp på vei til jobb.

Det er tredje gangen på et halvt år at akkurat denne butikken er forsøkt blitt, eller blitt ranet. IOslo skrev i oktober om kassadamen som ble ranet med pistol av en mann 30-årene. I saken kan du se bilder og video fra ranet, hvor raneren slo til midt i morgenrutinen. Han fikk ifølge politiet med seg et begrenset beløp fra kassene.

Tar forholdsregler
Fire måneder senere ble butikken ranet på ny, denne gangen av tre menn av asiatisk opprinnelse. Mandag 11. februar, ved 22-tiden om kvelden, slo de tre mennene til med 30 centimeter lange kniver. Ransutbyttet ble kontanter, sigaretter og telefonkort.

Til tross for at mange av dem som jobber i butikken har opplevd ran flere ganger på kort tid, er det ikke mange som har sluttet i jobben. Administrerende direktør i Coop Øst, Tom Andersen, er bekymret for utviklingen, og sier til iOslo.no at de tar alle forholdsregler.

- Vi har hatt tre ran på et halvt år, det gjør at vi håndterer dette litt spesielt, sier Andersen til iOslo.no.

Han forteller at Coop har faste prosedyrer for å ta godt vare på sine ansatte. Butikkjeden følger også opp sine ansatte, blant annet gjennom tilbud om krisehåndtering. Allerede tidlig torsdag ettermiddag var folk på plass for å støtte de ansatte.

Stor belastning
- Det er klart at dette er en stor belastning. Vi gir også de ansatte muligheter til å bli omplassert og jobbe andre steder i Coop-systemet, sier han.

-Er det noen sammenheng i disse sakene?

- Det er nok en teori som vil bli luftet ja, sier vaktleder Jon Rune Lande i Sentralvakta til iOslo.no

- Hva gjør dere for å sikre at dette ikke skjer igjen?

- Om vi ser på sakens alvor sånn sett er det klart at denne blir prioritert. Så lenge det er vist våpen blir dette en prioritert sak hos oss, sier han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere