RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rangerer Lofoten høyt

Foto: Johan Wildhagen (Innovasjon Norge)
Sist oppdatert:
Av verdens beste øyer havner Lofoten nesten helt på topp. Se video.

(SIDE2):National Geographic Traveler har sjekket forholdene på verdens øyer. I det siste nummer av det anerkjente reisemagasinet endte Lofoten på en tredjeplass. Bare Færøyene og Azorene var bedre.

Magasinet beskriver blant annet øygruppen i Nordland som følgende: «Kjølige og nordlige øyer former et mesterverk av spektakulære utstikkere ...»

Bærekraftig turisme
Utleie av koselige rorbuer og fortreffelige museum trekker også opp helhetsinntrykket. Turistnæringen blir, ifølge bladet, drevet profesjonelt, formålstjenlig og den kommer også til nytte for lokalbefolkningen. Informasjonen er velorganisert og veksten er garantert. Konklusjonen er at Lofoten er et topp reisemål.

Ut i fra en toppscore på 100 ender Lofoten på 82, bare fem poeng bak Færøyene. Vi må allikevel dele tredjeplassen Shetland og Chiloe i Chile.

Undersøkelsen er gjennomført av National Geographic Center for Sustainable Destinations, med god hjelp fra George Washington University, skriver Innovasjon Norge.

Et internasjonalt panel med 522 eksperter innen bærekraftig destinasjonsutvikling rangerte 111 utvalgte øyer i verden ut i fra kriterier innen tradisjoner, økosystem, kultur, landskap og ikke minst fremtidsutsikter.

Side2 på fjelltur ved Å i Lofoten i sommer:

Øyene er vurdert innenfor fire hovedkategorier:

Best-rated Islands - I utmerket tilstand, relativt uberørt og med stor sannsynlighet for at de vil fortsette slik.

Doing Well - I bra tilstand, men med noen små problemer.

In the Balance - Blanding av gode trekk, men med seriøse problemer som må adresseres umiddelbart.

In Trouble - Disse øyene står overfor seriøse problemer, med altfor mye turisme.

Flere øyer i Karibia, Hawaii og utenfor kysten av Mexico er i trøbbel viser undersøkelsen. Sydenfavoritten Ibiza kommer heller ikke godt ut etter vurderingene til National Geographic.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere