RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rans-sjekker verdensmester

Sist oppdatert:
Politiet jobber nå med å sjekke den tidligere verdensmesteren som ble pågrepet i Stockholm tirsdag opp mot ranet i Stavanger.

Natt til tirdag pågrep politiet i Stockholm sju menn mistenkt for å planlagge ran av en pengetransport senere samme dag, skriver Aftonbladets nettutgave. Blant de pågrepne var en tidligere verdensmester og flere idrettsstjerner fra en stor svensk lagidrett.

Politiet i Stavanger sjekker nå denne saken opp mot Nokas-ranet 5. april i Stavanger.

Snur på alle steiner
- Vi har på dette tidspunkt ingen formening om denne saken kan være knyttet til vår etterforskning. Jeg kan ikke kommentere enkeltskritt vi gjør i etterforskningen, men som jeg har sagt tidligere så går vi bredt ut og snur på alle steiner. Det er allment kjent at vi har kontakt med våre svenske kollegaer, sier politiinspektør Bjørn Andersen til TV 2 Nettavisen.

Politijurist Henrik Söderman ved Stockholm-politiet vil overfor TV 2 Nettavise ikke svare på om det kan finnes en sammenheng mellom Verdensmesterligaen og ranet i Stavanger tidligere i år og avviser at norsk politi har kontaktet han i denne saken.

- Hvis det hadde vært en sammenheng, kunne jeg ikke uttalt meg om det. Men det betyr ikke at dere skal tolke det som at det er en sammenheng, sier Södermann til TV 2 Nettavisen.

Svensk-norsk sammenheng
Det finnes allerede en sammenheng mellom Stavanger-ranet og Sverige. En svenskalbaner sitter i varetekt i Sverige, siktet for medvirkning til ranet i Stavanger. Stavanger-politiet venter fremdeles på at alle formaliteter skal gå i orden og regner med å få svenskalbaneren utlevert denne uken.

De sju, som svenske medier har døpt «Verdensmesterligaen», ble fredag fremstilt for varetek. Den 33 år gamle verdensmesteren skal ifølge Aftonbladet ha kommet med noen innrømmelser, men det er fremdeles usikkert hva disse dreier seg om. Alle syv ble varetektfengslet for to uker.

Staff fortviler
Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff kommer i VG i dag med krass kritikk av Stavanger-politiets etterforskning etter Nokas-ranet. Staff er forsvarer for en av de siktede som fremdeles er på frifot.

- Jeg har ikke mottatt ett eneste dokument i denne saken og etterlyser informasjon. Det eneste jeg har hørt fra Stavanger-politiet er at min klient er etterlyst og siktet, sier Tor Erling Staff til TV 2 Nettavisen.

Han kritiserer politiets fremgangsmåte og kaller den svært spesiell, tatt i betraktning at han ikke har fått noe informasjon så lang tid etter at etterforskningen kom i gang.

- Mediene synes å vite mer enn vi som er forsvarere. Manglende informasjon gjør det vanskelig å gi råd til en klient. Når en forsvarer skal gi fornuftige råd, bør de bygge saken slik den foreligger, sier Staff til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere