RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Ransaker siktedes boliger

Politiet ransaker boligene til alle de fire siktede etter drapet på Kent Inge Robertsen (25) i Kvæfjord. Håper er å finne fellende bevis.

- Vi ransaker bopelene til de fire siktede. Samtidig fortsetter vi med tekniske undersøkelser av blant annet biler, sier politiinspektør Merete Hessel ved Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hun vil ikke si når ransakingene skal foretas, eventuelt når de ble gjennomført.

Gjort tekniske funn
Det som er kjent er at politiet allerede har foretatt grundige tekniske undersøkelser i leiligheten til en av de siktede i drapssaken. Leiligheten ligger i Harstad, og det er her politiet mener at avdøde Kent Inge Robertsen ble utsatt for grov vold.

Han skal så ha blitt fraktet til funnstedet på Storjord i Kvæfjord kommune, og det er derfor politiet nå undersøker to biler for å finne ut om disse kan knyttes til ugjerningen.

- Jeg kommenterer ingenting om de tekniske undersøkelsene, eller funn som er gjort annet enn at det er gjort tekniske funn og at vi har sikret disse sporene, sier Hessel.

Siktet ville snakke
Den andre siktede i saken, en mann i 30-årene fra Harstad, skulle etter planen fremstilles for varetektsfengsling onsdag morgen. Fengslingsmøtet ble imidlertid utsatt på ubestemt tid.

- Fengslingen ble utsatt fordi den siktede ville avgi politiforklaring. Han har sagt nei til dette tidligere, sier Hessel til TV 2 Nettavisen.

Mannen er siktet for å ha transportert og forlatt en person i hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette. Politiet har begjært ham varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Ber om fire uker
Siktede nummer tre, også en mann i 30-årene fra Harstad, ble fremstilt for varetektsfengsling klokken 09 onsdag. Politiet ba om fire ukers fengsel, men kjennelsen er ennå ikke klar. Vedkommende er siktet for det samme som mannen som nå avhøres av politiet.

- Men han har ikke avgitt forklaring til oss, opplyser politiinspektøren.

Den fjerde siktede i saken, en mann i 30-årene fra Vesterålen-regionen, vil bli fremstilt for varetektsfengsling klokken 13 onsdag. Heller ikke han, som er siktet for å ha forvoldt legemsbeskadigelse med døden til følge, har avgitt forklaring til politiet.

Tirsdag ble en 30-åring fra Harstad varetektsfengslet for fire uker, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere