RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ransoffer frikjent for fyllekjøring

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Ekteparet ble svinebundet, ranet og truet på livet i eget hjem. Politiet svarte med å tiltale offeret for promillekjøring. Men retten frikjente ham.

- Jeg er veldig glad for å bli frikjent. Det hele føltes uvirkelig å bli tiltalt for promillekjøring etter å ha blitt ranet, sier bedriftslederen (53) til TV 2 Nettavisen.

Henlagt
Mens han selv ble tiltalt for promillekjøring, går gjerningsmannen fortsatt fri.

- De fikk aldri tak i ham, og saken ble henlagt. Jeg vil helst slippe å kommentere hvordan det oppleves. Det har vært et tøft år, sier mannen.

14. oktober ble 53-åringen og kona utsatt for grovt, væpnet ran. Dramaet pågikk i rundt 45 minutter. Ekteparet ble bundet med elektrikerstrips og teip.

Raneren truet ekteparet med at han ville klippe av dem tærne og drepe dem og familien hvis de sladret.

Da de senere kom seg løs tok det lang tid før de turte å ringe politiet, som skulle komme hjem til dem. Men ingen ting skjedde.

53-åringen roet seg ned med alkohol. Neste morgen ba politiet dem i stedet å komme til stasjonen. Der ble 53-åringen avhørt, og endte opp med å bli tiltalt for å ha fyllekjørt til politiet med nærmere 1,9 i promille.

- Ikke uaktsomt
Onsdag falt dommen i den oppsiktsvekkende saken i Kristiansand tingrett. Her ble mannen frikjent for promillekjøring, etter vitnemål fra psykiater Berthold Grünfeldt.

I sin erklæring til retten anså han det som sannsynlig at 53-åringen på grunn av stress ikke husket at han hadde drukket om kvelden og natten før de kom til politiet.

Det kan derfor ikke slås fast at han handlet uaktsomt, skriver dommerfullmektig Morten Henriksen i dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere