RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ransofrene i nye avhør

Svein Kvarving (47) og hans familie ble mandag utskrevet fra sykehus etter det grove Stjørdal-ranet. Nå håper politiet at deres nye forklaring skal hjelpe dem i ranerjakten.

Familien sitter i avhør i ettermiddag. Håpet er at de kan komme med flere detaljer nå enn det de kunne fra sykesenga, sier lensmann Kjetil Mjøsund i Stjørdal til TV 2 Nettavisen.

Fortsatt er de ifølge politiet sterkt preget av det de måtte gjennomgå.

Faren skal ha blitt slått gjentatte ganger i hodet med et håndvåpen inntil han åpnet safen. Også Kvarvigs 21 år gamle sønn ble lettere skadd under det grove ranet. Overfallsmennene, som var tre eller fire personer, truet også med å skade resten av familien dersom Kvarving ikke gjorde som han ble bedt om.

Svein Kvarving har på grunn av sakens omfang valgt kun å snakke med Se og Hør for å få mest mulig ro. Han har ikke solgt historien til bladet, sier han til adressa.no Han er sliten, og ikke orker å svare på henvendelsene fra pressen. Han ønsker også å få ro rundt resten av familien.

- Jobber bredt
Fortsatt har ikke politiet anelse om hvem som står bak det brutale ranet. Overfallsmennene var maskert, og skal ha snakket engelsk.

- Vi håper jo at vi med hver ting vi gjør tar et steg videre. Men det er ingenting nytt som vi mener vi kan dele med offentligheten. Vi har ingen konkrete mistenkte i saken, sier lensmannen.

Politiet jobber nå med å bearbeide all den informasjonen de har fått siden ranet skjedde.

- Vi har fått veldig mye tips fra publikum, i tillegg til informasjon fra åstedsundersøkelser og avhør. Det tar tid, sier Mjønstad.

Lensmannen opplyser at politiet jobber bredt i håp om at det skal lede dem i en retning, slik at de kan komme til bunns i saken.

Svein Kvarving og hans familie skal i desember i fjor ha blitt oppsøkt av flere østeuropeiske menn som opptrådte truende, ifølge TV Norge. Det kjenner ikke politiet noe til.

Vurderer beskyttelse
Politiet har så langt ikke tatt stilling til om familien Kvarving vil få beskyttelse i hjemmet sitt.

- Vi vil lytte til hvilke behov familien har, og vurdere det konstruktivt. Vurderingen rundt dette kan vi selvsagt ikke gå ut offentlig med, sier han.

Familien vil også få oppfølging av helsepersonell.

- Dette er jo helt klart en dramatisk hendelse der det kan være nødvendig med oppfølging på den helsemessige siden, sier Mjøsund.

Politiet har også løpende kontakt med Kripos-etterforskere. De kan bli bedt om å komme til Stjørdal i nærmeste framtid.

Lensmannen er overbevist om at den øvrige befolkningen i Stjørdal ikke trenger å bekymre seg overransmenn som kommer om natta.

- Stjørdal er en ganske stille plett på denne jord. I fjor var det ett innbrudd. Det er relativt lite på landsbasis. Trass i denne saken regner vi det som et trygt samfunn, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere