*Nettavisen* Nyheter.

Ranssiktet lånte ut 5 millioner

Foto: Scanpix/Politiet (Politiet)

Sosialklienten David Toska (28), en av de etterlyste etter Stavanger-ranet, krever Schibsted-arvingen Harald Undrum slått konkurs.

29.05.04 13:21

Bakgrunnen for kravet er et lån på 5 millioner kroner Toska ga finansakrobaten Thomas Øye i 2001. Pengene ble gitt Øye i form av bunker med pengesedler i en koffert, skriver VG.

Kausjonist
Øye-vennen Harald Undrum underskrev lånepapirene og stilte som kausjonist. Dermed mener Toska at Undrum må stå ansvarlig, etter at det i fjor ble klart at Øye ville misligholde lånet.

Saken havnet i Asker og Bærum tingrett i fjor høst, der en rekke navn og forbindelser ble trukket fram - personer som nå er sentrale i etterforskningen av Stavanger-ranet.

Avfeid i tingretten
Kravet ble avfeid i tingretten, som i knusende ordelag beskrev pengene som utbytte fra en kriminell handling, et utbytte Toska ifølge retten ønsket å hvitvaske.

Toska hevder han selv hadde lånt pengene, og påklaget avgjørelsen. Saken skal etter planen opp i Borgarting lagmannsrett torsdag. Men det er lite trolig at etterlyste Toska vil vise seg der.

Ved siden å være siktet og etterlyst for Stavanger-ranet, er Toska tiltalt for et bankbokskupp i Gjensidige NORs filialer på Bryn i Oslo, der gjerningsmennene fikk med seg rundt 20 millioner kroner.

Toska er også tiltalt for å ha boret seg igjennom taket på Norsk Medisinaldepot i Oslo, i et mislykket forsøk på å stjele 840.000 narkotiske tabletter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.