*Nettavisen* Nyheter.

Ranssiktet vil snakke med politiet

Den 47 år gamle grunnleggeren av Spy Shop er villig til å la seg avhøre av politiet. Mannen sitter varetektsfengslet, siktet for medvirkning til Stavanger-ranet.

14.07.04 08:42

Dette betegnes som et gjennombrudd for politiet, skriver VG.

47-åringens forsvarer Øystein Storrvik sier til avisen at det er viktig at mannen forsvarer seg mot en så alvorlig siktelse.

Nekter fortsatt
- I en så alvorlig sak, med en så alvorlig siktelse, kommer det til et punkt der det er riktig å forsvare seg mot beskyldningene. Jeg vil presisere at han fortsatt nekter straffskyld i forhold til siktelsen, sier Storrvik.

47-åringen har nå samtykket i å sitte to nye uker i varetekt. Derfor trenger han ikke møte i retten men fengslingen blir avgjort som en kontorforretning.

- At politiet ber om to uker, kan bety at de er i ferd med å avslutte den delen av etterforskningen som knyttes opp mot min klient og Spy Shop. Det er grunnen til at han har samtykket, sier Storrvik til VG.

Skuddsikre vester
Politiet i Stavanger opplyser at de kommer til å vurdere spørsmålet om videre varetekt utover de to nye ukene. Ellers vil de ikke bekrefte at 47-åringen vil la seg avhøre.

Etterforskerne mener grunnleggeren og eieren av Spy Shop i Oslo - 47-åringen og en 29 år gammel mann - har hjulpet ranerne med utstyr som skuddsikre vester til ranet. De to mennene skal ikke ha vært med på selve ranshandlingen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.