*Nettavisen* Nyheter.

Ransskøyta blir fritidsbåt

Sør for Stavanger ligger politiets største Nokas-fangst. Nå skal fiskeskøyta Gamle Henningsvær bli fritidsbåt. Se de unike bildene her.

22.09.05 08:32

Hun har vært ute i hardt vær før, fiskeskøyta Gamle Henningsvær. 26. september i fjor ble hun bordet en stim med politifolk og krimteknikere. Under et treningsdykk fant brannvesenet bager under skuta. Funnet skulle vise seg å bli helt avgjørende i Nokas-etterforskningen.

Se bilder nederst i saken!

Nå har den nye eieren besluttet at hun skal få et nytt liv. Ransskøyta går en ny storhetstid i møte, som fritidsbåt i farvannet kun noen kilometer fra stedet hvor Nokas-rettssaken nå pågår.

- Jeg har en del arbeid foran meg. Båten er i god stand, men den er innredet som et fiskefartøy. Jeg har planer om å lage fritidsbåt av henne, men ikke for utleie, sier Sandnes-mannen som ønsker å være anonym til TV 2 Nettavisen.

Gikk i garnet
Funnet av en rekke bager med store mengder ransutstyr under og i Gamle Henningsvær satt flere av de Nokas-tiltalte i garnet. Funnet ledet også politiet til daværende båteiers bod på Eik Nedre. Her fant politiet også våpnene som ble brukt under ranet.

Klikk på bildet for å forstørre.

DNA-profilene til mange av dagens tiltalte ble funnet på ransutstyret.

Innkalt som vitne
Sandnes-mannen hadde lenge vært på jakt etter en større skøyte som han ville innrede som fritidsbåt. Alt i fjor var han i budrunde om Gamle Henningsvær, men tapte budrunden for 56-åringen som nå er siktet for medvirkning til Nokas-ranet.

Sandnes-mannen er selv innkalt som vitne i Nokas-saken, for å forklare seg om budrunden. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2 Nettavisen.

Røverkjøp
Etter pågripelsen av 56-åringen fra Drammen ble båten lagt ut for salg på ny, og i april i år ble Gamle Henningsvær hans. For kun 250.000 kroner ble den 26 meter lange skøyta hans. Et røverkjøp, ettersom taksten opprinnelig var på mellom 600-800.000 kroner.

Onsdag fikk TV 2 Nettavisen komme om bord og ta bilder av båten som fremdeles bærer preg av det siste årets hendelser. På dørene som leder under dekk ser man fortsatt restene etter politiets forseglingstape. Navnet på skøyta som ble landskjent, er også det samme.

- Nei, jeg endrer ikke navnet, selv om det har fått negative assosiasjoner etter Nokas-saken. Nå ønsker jeg bare minst mulig oppmerksomhet rundt båten og meg selv, sier Sandnes-mannen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag