RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranstiltalt tatt for Munch-tyveriet

Sist oppdatert:
Munch-tyveriet på Refsnes Gods knyttes nå direkte til det tunge ransmiljøet på Østlandet. En siktet er fra før tiltalt for flere grove ran og ransforsøk.

29-åringen er en av de ni personene som mandag kveld ble pågrepet under en politiaksjon på Kampen i Oslo. Mannen har allerede en svært alvorlig tiltale hengende over seg, skriver VG.

Mannen er tiltalt for grovt ran av en verditransport på Bryn sommeren 2003, et ransforsøk mot en verditransport på Aker Brygge høsten 2003 og et ransforsøk i Dalsbergstien i Oslo i desember 2003.

Fem fengslinger i dag
Tirsdag kveld ble den siktede mannen løslatt fra varetekt, men han er på ingen måte sjekket ut av saken. For politiet mener han kan være en av hjernene bak tyveriet av de tre Munch-bildene på Refsnes Gods, og at han skal ha samarbeidet med flere unge fra den såkalte Furuset-gjengen.

Fem av personene som er pågrepet etter tyveriet, vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Politiet i Østfold sier til TV 2 Nettavisen onsdag morgen at to av personene sitter fengslet i Østfold, mens de tre andre sitter fengslet i Oslo.

- Vi skal straks på vei for å hente personene i Oslo. Deretter blir det fengslingsmøter utover dagen, opplyser operasjonsleder.

- Planlegger kunstran
Samtidig sier kilder til Dagbladet at det foreligger planer for nye kunstran.

- Enkelte miljøer har, eller er i ferd med, å kartlegge hvor i Norge forskjellige kunstverk befinner seg, og hvordan de er sikret, sier personer med kjennskap til ran- og gjengmiljøet til avisen.

Ifølge kildene skal politiet ha fått opplysninger om at nye kunstran er under planlegging.

Veldig mange steder rundt om i landet henger det verdifulle kunstverk på veggene, blant annet på Hotell Continental i Oslo sentrum. Som TV 2 Nettavisen skrev tirsdag kveld, henger en av Norges største private samlinger av Munch-bilder der.

Administrerende direktør Elisabeth Brochmann ved Hotell Continental vil ikke uttale seg om verdien på bildene, men påpeker at hun føler seg trygg på at bildene er godt nok sikret.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere