RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rappet 29 airbager

En bilforhandler ble i løpet av natten strippet for 29 airbager på 18 av bilene sine.

(iBergen.no) De ansatte ved Reco Vest på Kokstad fikk seg litt av et sjokk da de kom på jobb i dag. Da oppdaget de at 18 av Subaru-bilene deres var strippet for airbager. Raidet ble for alvor oppdaget i 0830-tiden.

- Det slo ned som et sjokk. Jeg trodde det ikke først da en av de ansatte fortalte meg det. Det ser ut som det er folk som har peiling på hva de gjør, det må være profesjonelle som står bak. Det fantes ikke noen spor på bilene, forteller daglig leder Thorrolf Fredriksen til iBergen.no.

Milliontap
Totalt var det 29 airbager som var stjålet – 18 på førersiden, i tillegg til 11 airbager tatt fra passasjersetet. Dette ble ikke gjort på alle bilene. Verdier for opptil én million kan ha gått tapt.

- Jeg ble dårlig i magen da vi skjønte hva som hadde skjedd. Det er verdier for rundt én million kroner som er gått tapt. Bare airbagene kommer på rundt 500.000 kroner. I tillegg er det ledningsnett som må fikses, forteller Fredriksen fortvilt.

De nye airbagene kommer ikke på plass igjen før om et par uker. Da omfanget av raidet ble kjent, kontaktet forhandleren straks leverandøren. En bestilling på 29 airbager er levert og de må flys inn fra Japan.

- Det blir en stund til vi får airbagene på plass igjen. Det går nok en to til tre uker. I øyeblikket har vi ingen testbiler for kunden. Nå må vi bare vente på å få de nye airbagene fra Japan, forteller Fredriksen.

Ikke første gang
Tilsvarende raid har også skjedd med Subaru-biler hos bilforhandlere i Kongsberg og Ski i løpet av den siste tiden. Men Subaru Norge ga ikke noe varsel til de andre bilforhandlerne. Det er Hafslund som har vakthold hos Reco Vest. Fredriksen vil ikke laste noen av disse for airbagraidet.

Reco Vest har hatt lokaler på Kokstad i to og et halvt år og har aldri opplevd noe lignende. Det var en stund vurdert å montere opp kamera på plassen, men dette ble aldri gjort.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere