RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hele styret i Islamsk Råd Norge trakk seg i juni i fjor som følge av at styrets oppsigelse av generalsekretæren Mehtab Afsar ble forkastet i et rådsmøte.
Hele styret i Islamsk Råd Norge trakk seg i juni i fjor som følge av at styrets oppsigelse av generalsekretæren Mehtab Afsar ble forkastet i et rådsmøte. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Rapport: Oppsigelse av Islamsk Råds generalsekretær var ugyldig

Sist oppdatert:
Styrets forsøk på å si opp generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge (IRN) var ugyldig, melder Aftenposten på bakgrunn av en granskingsrapport.

Hele styret i IRN trakk seg i juni i fjor som følge av at styrets oppsigelse av generalsekretæren ble forkastet i et rådsmøte. 

Nå konkluderer en granskingsrapport utført av advokatkontoret Avco med at oppsigelsen var ugyldig, skriver avisen.

Bakgrunn: Nikab-kledd kvinne er Islamsk Råd Norges nye ansikt utad

Les også: Kulturministeren sterkt kritisk til at Islamsk Råd ansatte nikabkledd kvinne

– Jeg er ikke overrasket over konklusjonene i rapporten. Jeg forventet at det skulle bli slik, og jeg er glad for det som kommer fram, sier Afsar, i det som er den første kommentaren fra ham i denne saken.

Les også: Avviser at nikabkledd kvinne skal fronte IRN

Les også: Bryter med Islamsk Råd Norge etter ansettelse av Leyla Hasic

Styret ønsket å avskjedige Afsar fordi de mente han ikke var kvalifisert, hadde manglende levering av resultater, manglende rapportering og dårlig omdømme. I granskingsrapporten heter det at flere av påstandene ikke kan dokumenteres.

– Jeg er glad for at konklusjonen viser at kritikken mot meg var usaklig og mer personlig enn hva som er vanlig i en personalsak, sier han.

To av dem som trakk seg fra styret, Basim Ghozlan i Rabita-moskeen og Arshad Jamil i Islamic Cultural Center, sier de tar rapporten til etterretning.

Les: Sp vil forby nikab i alle skoler

Har du sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere