*Nettavisen* Nyheter.

Rapporten fra Redningsskøyte 132

Da Redningsskøyte 132 kom frem til «Fjord Champion» fikk de dratt den brennende båten av skjæret. Les hele deres dramatiske rapport her.

06.03.05 21:42

TV 2 har fått tilgang til rapporten fra Redningsskøyte 132 som deltok i arbeidet med å få «Fjord Champion» løs og ut i slep.

Her er deres rapport i sin helhet;

"Vi ble oppringt av HRS S ved 0400 natt til lørdag med beskjed om full fart mot Søgne ved Mandal. En tanker med brann i overbygningen lå kun 3 nm fra land. Alt mannskap var berget i land. Totalt 28 stk. RS Ægir hadde sleper i denne men klarte ikke å holde den. Vi fikk problemer med å holde toppfart over Listafjorden pga dårlig vær.

Omsider ved Farsund, og div ødelagte fendere, kunne vi igjen sette opp farten og var ved havaristen kl 0800. Da lå M/S FC med full fyr i overbygningen.

Små og store eksplosjoner fant sted i overbygningen. På dette tidspunket lå havaristen på siden opp mot Skotteskjærene. Ingen lekkasje var observert. Havaristen hadde 750 tonn med fuel innenbords.

Vi tok tak i en trosse som hang fra hekken av havaristen ca 100 m og koblet i med vår egen wire 240 m. Med 14 tonn på vinsjen og 68 % uttak på hvm begynte havaristen å røre på seg. Ankerkjettingen på havaristen ble neste hinder. Denne måtte kappes og etter 2 timer med venting på slepebåten HAABULL med rette kappeutstyr ble ankerkjettingen en saga blott.

Vi kunne slepe havaristen sakte men sikkert ut fra skjærgården og var til slutt oppe i 2,5 knop. Kystvakten overtok slepet etter å ha kommet på betryggende avstand fra land. Vi avsluttet kl 1430."

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.