*Nettavisen* Nyheter.

Raser etter løslatelse av narkosiktede

Etter sju måneder klarte politiet i Bergen å få utlevert tre narkosiktede nordmenn fra Belgia. I Norge ble de løslatt.

17.09.04 11:02

Politiet mener de hadde tatt hovedmannen bak narkoliga som smugler til Norge. Sammen med to andre ble 22-åringen pågrepet i Antwerpen og etter å ha sittet flere måneder i fengsel i Belgia. Det tok politiet i Norge sju måneder å få dem utlevert.

Vel hjemme ble de løslatt, en etter en. Nå raser politiet, skriver Bergens Tidende.

- Det tok oss sju måneder å få dem utlevert fra Belgia. Man kan nesten spørre seg hva vitsen er, når de blir løslatt her i Norge. For tiden er det mye snakk om at ranere må få mer restriktive soningsvilkår. Men vi må ikke glemme at dette også dreier seg om alvorlig kriminalitet, sier politioverbetjent Jørn Solsvik ved spesialseksjonen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Til sammen er seks nordmenn, inkludert de tre utleverte, siktet for befatning med til sammen 5,5 kilo amfetamin. De kan risikere inntil 21 års fengsel dersom de blir dømt for deltakelse i organisert kriminalitet. Men nå er alle sluppet fri etter kjennelser i tingrettene i Bergen, Larvik og Skien og Porsgrunn. Kjennelsene ble påkjært, men fikk ikke medhold i lagmannsrettene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.