Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot at Ingrid Espelid Hovig (93) kastes ut av sykehjemmet

Aina Stenersen (Frp) reagerer:

- Ap sparer ingen, mener Frp-politiker Aina Stenersen.

Ingrid Espelid Hovig (93) kastes ut av sykehjemmet der hun bor i Oslo, fordi det privatdrevne Frognerhjemmet skal avvikles.

At Hovig nå må tvangsflyttes, får flere til å reagere.

«Da var turen kommet til Hele Norges matmor. Ap sparer ingen», skriver bystyrepolitiker Aina Stenersen (Frp) i Oslo på Facebook.

- Jeg mener Arbeiderpartiet driver en uansvarlig flytting av de eldre i Oslo. Det er hjerteskjærende. Her brytes gode fagmiljøer opp, eldre sine hjem tas vekk, samtidig som ansatte og de eldre er strålende fornøyd med tilbudene, utdyper Stensersen overfor Nettavisen.

Les Ap-byrådens tilsvar her: - Denne situasjonen burde Espelid Hovig aldri stått i

- Det er hjerterått

Bakgrunnen for at sykehjemmet blir lagt ned, er at det ikke er toalett og bad på alle rom, skrev Dagbladet tirsdag.

Frognerhjemmet drives av stiftelsen Frogner menighets Hjem, som har hatt en avtale med Oslo kommune som går ut ved nyttår.

- Man kan ikke legge ned sykehjem over en lav sko bare fordi bad mangler på rommene. Kontraktene bør forlenges, og anbudsreglene ses på på nytt. Det er hele 11 sykehjem og aldershjem som Ap planlegger å rasere i løpet av 2018. Det er hjerterått, mener Stenersen.

Les også: Ingrid Espelid Hovig kastes ut av sykehjemmet

«De fleste eldre på sykehjem får hjelp til å gå på badet, kan ikke gå alene dit, og dette ufravikelige kravet, bør ikke være det. Her mister ansatte jobben, eldre er flytteballer, og gode miljøer brytes opp!», skriver Stenersen videre.

Hun sier Fremskrittspartiet nå vil kjempe mot nedleggelsen.

- Vi i Frp skal ikke sitte stille og akseptere dette. Så vi kommer til å kjempe for plassene. Jeg har laget et privat forslag om dette i Oslo bystyre, der jeg ber byrådet endre planene sine. Når hele Norges matmor flyttes, skal vi være de eldres ombudspersoner for å få stoppet dette, sier Stenersen til Nettavisen, og legger til:

- Galskap er det!

Stang: - De må få det bedre

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H), har også engasjert seg i saken.

«I fjor ble mange av oss rørt da vi så TV-dokumentaren om hvordan beboere og dyktige ansatte opplevde det da byrådet la ned det privat drevne St. Halvardshjemmet. Nå står det populære og private Frognerhjemmet for tur. En av dem som blir direkte berørt er vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig», skriver Stang på Facebook.

Stang ber om at de eldre som nå skal tvangsflyttes, flyttes på en verdig måte.

«Kan hende er det en riktig avgjørelse. Kan hende har tiden løpt fra sykehjemmet? Derfor er jeg mest opptatt av at de som må flytte får det bedre der de flyttes til, og at flyttingen foregår på en skånsom og verdig måte», skriver den tidligere ordføreren.

Han tilbyr også selv å hjelpe til om det trengs:

«Om jeg kan være til nytte for de som må flytte, eller deres nære og kjære, stiller jeg mer enn gjerne opp for å sikre at overgangen blir så skånsom om mulig», skriver Stang.

Her er noen av reaksjonene på at Hovig kastes ut på Twitter:

«Ingrid Espelid Hovig (93) kastes ut av Frognerhjemmet, fordi de rødgrønne i Oslo har bestemt seg for å avvikle alle private sykehjem uten bad på rommene. Trivsel og ønsker verdsettes ikke. Skandløst!».

«Oslos byråd kaster Ingrid Espelid Hovig (94) ut av hjemmet sitt. Kanskje de sier det samme om henne som de sier om McCain i Det Hvite Hus?».

«Dette skader eldre. Ingrid Espelid Hovig og andre beboere kastes ut av sykehjemmet der de trives grunnet mangel på bad! Hva mente dere med å satse på de eldre fra dag 1 i valget før dere satt 8 år?».

Frognerhjemmet skal legges ned fra 31. desember.

Tellevik Dahl: - God informasjon viktig

Til Dagbladet tirdag sa Tellevik Dahl følgende:

- Nå har byrådet lyst ut ny konkurranse som Frognerhjemmets styre har valgt å ikke delta i. Vi har etter styrets vedtak hatt flere møter med Frognerhjemmet, deres beboere og pårørende. God informasjon og samarbeid er viktig i prosessen fremover.

Les også

Kjære Ingrid

Kommentarer til denne saken