RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot komplott-teori

Sist oppdatert:
Bistandsadvokat Terje Finsrud reagerer sterkt på at advokat Ellen Holager Andenæs mener voldtektsanmeldelsen er et komplott mot UD-toppen, og utfordrer kjendisadvokaten til å begrunne påstanden.

Terje Finsrud representerer kvinnen som har anmeldt toppdiplomaten i Utenriksdepartementet for voldtekt. Han reagerer sterkt på at UD-mannens advokat, Ellen Holager Andenæs, mener at voldtektsanmeldelsen er et komplott.

- At det her er snakk om et komplott, er å skyte fullstendig over mål. Andenæs må begrunne hva hun bygger disse anklagene på, sier Finsrud til TV 2 Nettavisen.

- Vil koste dyrt
Tidligere denne uken avslørte VG at en UD-topp er mistenkt for voldtekt. Overgrepet skal ha funnet sted i en norsk ambassade i Asia i 1990. Fredag sa kvinnen til avisen at UD-toppen har ødelagt livet hennes og at hun ønsker rettferdighet.

Andenæs sa til TV 2 Nettavisen torsdag at momenter i saken gjør at hun er overbevist om at noen står bak påstandene.

- Dette vil koste vedkommende dyrt, men først skal min klient bli renvasket for disse grove anklagene. Deretter går vi etter de som står bak, sa hun.

Utfordrer Andenæs
- Jeg tolker det slik at Andenæs mener min klient lyver. At hun er brukt av andre til å fabrikkere en historie for å sverte hennes klient. Andenæs bør lese papirene i saken før hun kommer med slike ubegrunnede påstander, sier Finsrud.

- Hun har kommet med en historie til meg som vitner om en alvorlig voldtekt. Det er ikke sjelden at et offer for overgrep bærer på det i lang tid før hun bestemmer seg for å gjøre noe med det, sier Finsrud.

Kvinnen anmeldte forholdet i februar, og politiet reiste senere ned for å avhøre kvinnen og flere vitner. Flere av vitnene skal ha vært tilstede i boligen da den angivelige voldtekten skjedde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere