Raser mot Munch-bevis

Flere av forsvarerne tror politiet driver med selektiv utvelgelse av bevismateriale i Munch-saken.

21.02.06 10:59

Advokat Sverre Næss, som forsvarer den tiltalte Sarpsborg-mannen, mener det mangler flere samtaler mellom hans klient og andre i politiets bevismateriale.

- Jeg vet at politiet har avlyttet min klients ektefelle. Jeg har ikke fått fremlagt noen oversikt over disse avlyttede samtalene. Jeg vet også at det er flere samtaler mellom min klient den dagen de startet å følge med på hans samtaler enn det som er her, sa Sverre Næss i retten tirsdag.

Bekymret
Advokaten uttrykte sterk bekymring over materialet han og de øvrige forsvarere har fått utdelt.

- Jeg har en sterk mistanke om at det vi har fått er et selektivt utvalg. Eller er dette tilfeldig? spurte Næss.

Han viste også til at det er rettsstridig og til dels straffbart å holde tilbake materiale for forsvarere i en straffesak.

Han reagerer også sterkt på at samtaler mellom hans klient og ham selv er lagt fram i bevismaterialet, fordi kontakten mellom en advokat og klienten har et rettsvern.

Feil utlevert
Næss får støtte av advokat Morten Furuholmen. Han savner spaningsmateriale fra Bjørn Hoens bevegelser.

- Jeg kan ikke skjønne at jeg har fått et komplett materiale. Jeg tror ikke på at det ikke er mer å hente hos politiet. Jeg sitter med følelsen av at politiet holder dokumenter tilbake, sier Furuhomen.

Advokat Furuholmen mener dette er spesielt alvorlig siden forsvarere på første rettsdag fikk lydopptak av 10.000 telefonsamtaler som tilhørte bevismaterialet utlevert på grunn av feil hos politiet. De skulle vært utlevert tidligere.

Også advokat Per Johan Schiong Larsen er urolig i forhold til bevis i saken.

Aktor Terje Nybøe mener forsvarerne har fått alt som finnes av de avlyttede samtalene og oversikt over samtaler. Han sier likevel at de må få en avklaring i hva som etterlyses av forsvarene og rydde opp i dette.

TV 2 Nettavisen følger rettssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.