RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot prektig ungdom

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Grønn Ungdom er sjokkert over rapporten som viser at norsk ungdom helst ikke vil ha venner som er funksjonshemmede, homofile, rasister eller røyker hasj.

Media har skrevet at dagens ungdom er mer moralske og prektige enn mange tror. Dette reagerer talsperson Sondre Båtstrand i Miljøpartiet De Grønnes ungdomsorganisasjon Grønn Ungdom sterkt på.

Organisasjonen mener at såkalt «prektige norske ungdommer» skaper grobunn for rekruttering til miljøer vi ikke ønsker å ha ungdommer i.

- Rapporten vitner ikke om prektighet, men intoleranse og fordommer, skriver Båtstrand i en pressemelding.

Vil ikke skille seg ut
Båtstrand synes det er beklagelig at norsk ungdom ekskluderer ungdom som er ulik dem selv.

- Når gamle venner trekker seg unna personer som for eksempel begynner å vise sympatier for rasistiske idealer, kan det nettopp skape en rekruttering til nynazistiske miljøer som er veldig flinke til å fange opp ungdom som faller utenfor, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Selvsagt er det ikke bra at ungdomsskoleelever røyker hasj, men om den gamle vennekretsen reagerer med sosial utstøtelse, bidrar de bare til å forsterke tilhørigheten til et usunt rusmiljø, utdyper han.

Rapporten «Fattig eller rik - slik ungdom ser det» bygger på en spørreundersøkelse blant 900 elever på ungdomsskoler over hele landet, i tillegg til prosjektarbeider og stiler fra rundt 500 elever.

- Gruppene elevene ikke vil ha som venner, har ett fellestrekk: De skiller seg ut. Og om elevene reagerer med å ekskludere dem fra sosiale sammenhenger, forverrer det bare situasjonen.

- Grønn Ungdom arbeider for et varmere samfunn der behovet for virkelighetsflukt gjennom rus er mindre. Derfor mener vi at vi må ta godt vare på de som faller utenfor, ikke skyve dem ut i kulden, understreker Grønn Ungdoms talsperson Sondre Båtstrand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere