RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot Toska-rabatt

Sist oppdatert:
Lederen i Politiets Fellesforbund mener det vil gi helt feil signaler om det viser seg at David Toska skulle få strafferabatt i forbindelse med returen av Munch-maleriene.

Flere medier har den siste uken skrevet at David Toska skal ha vært i forhandlinger med Riksadvokaten om tilbakelevering av Munch-maleriene.

TV 2 Nettavisen kunne torsdag avsløre hvilke krav Toska har stilt for tilbakeleveringen.

- Det ville gi et helt galt signal dersom Toska skulle få strafferabatt etter dette. Jeg vet at det ville vekke sterke reaksjoner, sier lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, til TV 2 Nettavisen.

Sinte mail
Da det først ble antydet i media at det var pågikk forhandlinger mellom Toska og påtalemyndighetene om maleriene fikk Johannessen en rekke sinte tilbakemeldinger fra politikolleger.

- Han burde bidratt til å finne maleriene uansett om han fikk noen rabatt eller ikke. At han skal kunne sette seg selv i en forhandlingsposisjon i en sånn type sak er det reaksjoner på.

10. mars i år ble Toska dømt til 19 års fengsel for å ha planlagt og ledet gjennomføringen av NOKAS-ranet i Stavanger, der politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.

- Det er ikke bare politidrapet, men også noe med hele Toskas rolle og det han er dømt for som gjør at det blir reaksjoner, sier Johannessen.

Les alt om Toskas kriminelle bakgrunn her.

Nordisk toppmøte
Torsdag deltok Johannessen på et møte i Nordisk politiforbund for å diskutere den økende volden mot politifolk i Norge og våre nærmeste naboland. Også alle politidirektørene i Norden var til stede.

- Det er første gang vi har hatt et slikt felles møte, og det sier litt om alvorlighetsgraden i spørsmålene vi tar opp, sier Johannessen.

De siste seks årene har tallet på anmeldte trusler mot norske offentlige tjenestemenn steget fra fire i året til omkring 400. Volden mot offentlige tjenestemenn har også blitt grovere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere