RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rask spredning i skogbrann i Nord-Trøndelag

Brannvesenet i Nord-Trøndelag har kalt inn ekstramannskaper for å slukke brannen i Fosnes kommune.

Søndag ettermiddag brenner det både i Namsos og Fosnes kommuner.

Politiet fikk først flere meldinger om røykutvikling i terrenget. Ved 13-tiden var brannen lokalisert til Mjøsundvatnet i Fosnes og brannmannskaper på vei.

– Det er brannhelikopter på vei til stedet. Brannområdet er ganske stort, rundt 600 ganger 400 meter, opplyser Ola Marius Haugen ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag til NTB.

Det er ikke fare for folk eller hus, opplyser vaktlederen. De siste meldingene fra stedet kom klokka 15, ettersom det tar rundt 20 minutter med båt til nærmeste sted med mobildekning.

Sivilforsvaret bistår i slukkingen, og brannvesenet har bedt om assistanse fra Røde Kors, samt flere brannmannskaper fra enhetene Salsbruket, Høylandet og Kolvereid.

Lørdag kveld blusset det opp igjen i en brann i Namsos, og slukkingen fortsatte utover søndagen, forteller operasjonsleder Stig Runde Sagen til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere