RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasmus Hansson om dumping-vedtak: - Dette er det dummeste jeg har sett

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne er hoderystet over at regjeringen har sagt ja til å dumpe bunnslam i Førdefjorden.
Stortingsrepresentant Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne er hoderystet over at regjeringen har sagt ja til å dumpe bunnslam i Førdefjorden. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøpolitikeren raser mot regjeringen.

Det talspersonen for Miljøpartiet De grønne sikter til, er dumpingen av 250 millioner tonn gruveslam i Førdefjorden i Sogn og Fjordane.

KREVER STANS: Heikki Holmås (SV), Generalsekretær i miljøorganisasjonen WWF i Norge, Nina Jensen og MDGs eneste stortingsrepresentant, Rasmus Hansson demonstrerte utenfor Stortinget tirsdag kveld.

- Jeg har jobbet med miljøvern i 40 år, dette er det dummeste vedtaket jeg har sett, sa Hansson på en demonstrasjon utenfor Stortinget tirsdag kveld.

Demonstrantene krever at regjeringen snur i saken.

Les også: Venstre mener regjeringen presset Miljødirektoratet
Les også: Miljøbevegelsen: Sundtoft er miljøfarlig

800 demonstrerte
Anslagsvis 800 personer markerte sin motstand mot dumping av avfall i Førdefjorden.

Blant dem som deltok i demonstrasjonen, var Naturvernforbundet, Natur og Ungdom og Førdefjorden og Vevring miljøgruppe.

- Det er fem land i verden som lar gruveindustrien få dumpe avfallet sitt på sjøen. De fire andre er Indonesia, Chile, Tyrkia og Papua Ny-Guinea. Spørsmålet om vi skal la gruveindustrien få kaste problemene sine på sjøen er et veivalg, nå må Erna Solberg lytte til folket og velge riktig. Det er ingen skam å snu, redd Førdefjorden, sa Arnstein Vestre, leder i Natur og Ungdom.


- Presset Miljødirektoratet
Venstre mener at regjeringen presset Miljødirektoratet til å gå fra nei til ja til gruvedeponi i Førdefjorden. KrF mener også at mye kan tyde på at det ble utøvd press.

Miljøvernminister Tine Sundtoft (H) avviste påstanden som ble framsatt i spørretimen i Stortinget tidligere i mai.

Venstre-nestleder Ola Elvestuen slo fast at «det er ingen tvil om» at Miljødirektoratets klare miljøfaglige vurdering var å gå imot deponi av gruveslam med kjemikalier i Førdefjorden.

- Så var det en prosess der direktoratet etter press endret sitt råd, sa Elvestuen.

Utslippstillatelsen som regjeringen kom med 17. april, gir Nordic Mining grønt lys til å fylle fjorden med 4 millioner tonn masse i året – i tillegg til store mengder kjemikalier. Alt liv vil gå tapt i det tre kvadratkilometer store og 150 meter høye deponiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere