I går kveld, torsdag, ble det kjent at Frps representant i energi- og miljøkomitteen Øyvind Korsberg, tror tiden for nye bensin- og dieselbiler er over i 2025, melder DN.

Med det slutter han og Frp i energi- og miljøkomiteen til Parisavtalen, som for Norge og EU betyr 40 prosent reduksjon av klimautslippene innen 2030.

Les også: Frp faller kraftig i ny meningsmåling

- Jeg er glad

Det synes Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) er er gode nyheter.

- Jeg er glad for at Fremskrittspartiet nå går inn for å fjerne bensinbiler fra norske veier, slik De Grønne lenge har tatt til orde for. Det er nettopp slike tydelige målsettinger som trengs for at vi skal nå klimamålene våre! Er du enig med meg?, spør han følgerne sine på Facebook.

Så langt har over 133 følgere gitt innlegget til Hansson en tommel opp.

Kvitter seg med bensinbilene

Konkret har Fremskrittspartiet nå blitt enige med Hlyre, KrF og Venstra om at regjeringen for perioden 2018 til 2020 skal fastsette måltall for antall nullutslippskjøretøy.

Med andre ord vil Frp slutte seg til transportetatene som sier at alle nye privatbiler, bybusser og lette varebiler skal vøre nullutslipsskjøretøy innwn 2025, og at også nye tyngre lastebiler, 75 prosent langdistansebusser og 50 prosent lastebiler skal være utslippsfrie innen 2030.

- I de siste årene har vi mange enkeltvedtak der Frp og Venstre har vært enige, men dette er den første brede enigheten på klimafeltet i denne stortingsperioden mellom de fire partene, sier Venstres nestleder, Ola Elvestuen til DN.

- Denne enigheten bør absolutt være en inspirasjon for det videre arbeidet på klima mellom de fire partene, sier Korsberg.