RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasstengt vei åpnes i natt

Sist oppdatert:
Veien som ble stengt av snøskred onsdag er i ferd med å bli ryddet. Politiet håper de isolerte barna i Storlidalen kan gå på skolen igjen fredag.

Politi og redningsmannskaper gikk torsdag gjennom rasområdet med en skredekspert fra Norges geotekniske institutt. Han kom frem til at det var trygt å sprenge vekk deler av raset.

- Vi fikk inn dynamitt, og sprengingen utløste et svært snøskred. Etterpå kunne vi trygt gå inn i lavinen med redningsmannskaper. Vi har ikke funnet tegn på at noen kan befinne seg inne i skredet, sier lensmann Per Christiansen i Oppdal til TV 2 Nettavisen.

Vegvesenet har sendt maskiner til Storlidalen, og veien er torsdag kveld i ferd med å bli ryddet. Forhåpentligvis kan veien åpnes i løpet av natten. 34 personer har vært isolert i Storlidalen siden skredet gikk onsdag kveld . Christiansen opplyser at de er uten strøm og delvis uten telefonforbindelse, men at de ellers har det bra.

- Vi håper barna kan komme seg på skolen igjen i morgen, sier han.

Det er ikke lenger skredfare i området.

Her kan du sjekke om det er skredfare der du bor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere