RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasstrekning langs E16 trolig stengt til torsdag

Raset gikk over en tunnel over jernbane-linjen i Vaksdal torsdag i forrige uke. Ingen biler ble tatt av raset, og det var heller ingen tog i nærheten.
Raset gikk over en tunnel over jernbane-linjen i Vaksdal torsdag i forrige uke. Ingen biler ble tatt av raset, og det var heller ingen tog i nærheten. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Statens vegvesen anslår at E16 forbi rasstedet i Vaksdal i Hordaland tidligst kan åpnes torsdag.

Vegvesenet har tidligere satt onsdag som en mulig åpningsdag etter jordraset ved Boge i Vaksdal torsdag forrige uke. Det er andre gang på kort tid det har gått ras i det samme området.

– Veistrekningen åpnes sannsynligvis ikke onsdag. Trolig blir torsdag den tidligste dagen det går an å åpne veien for trafikk, sier byggeleder Bente Bergstø i Statens vegvesen til NTB. Hun legger til at geologer gjør fortløpende vurderinger av situasjonen.

Store jordmasser stenger fortsatt veien, men tirsdag var det ifølge Bergstø gode forhold og bra sikt i området. Sju lastebiler jobber med å rydde strekningen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var på befaring i Vaksdal mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere