RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raste rundt mellom flyene

Sist oppdatert:
Et oppsiktsvekkende videoopptak viser hvordan ungdommer enkelt tar seg inn på flyparkeringsområdet på Gardermoen og driver villmannskjøring mellom flyene.

TV 2 Nyhetene avslørte tirsdag nye hull i sikkerhetsopplegget på Gardermoen.

Videoopptak viser hvordan ungdommer kjører vilt rundt i en stjålet servicebil. Opptaket er bare ett av flere tips om dårlig sikkerhet på flyplassene, etter TV 2s avsløringer søndag.

23 år gamle Widar har demonstrert for TV 2 Nyhetene hvor enkelt det er å ta seg over gjerdet inn på rullebanen.

Han og kameraten har tidligere vært inne på rullebanen på det som skal være Norges sikreste flyplass, og også den gangen ble han filmet.

Se utdrag fra videoen her.

Stige
Veggen inntil gjerdet er konstruert på en måte som gjør at den fungerer som stige. Etter å ha kommet seg inn på rullebaneområdet, finner Widar og kameraten en ulåst service-bil, med nøklene i.

Inne på Norges hovedflyplass kjører kameraten rundt blant parkerte fly. Ingen vakter legger merke til den hasardiøse kjøreturen.

Kameratene hevder det var et stunt for å avsløre dårlig sikkerhet.

- Vi prøver å tøye grensene og se om vi kan utfordre systemet. Vi avslørte at sikkerheten var ekstremt dårlig, sier de to kameratene til TV 2 Nyhetene.

Inne på det avsperrede området kunne de to enkelt ta seg bort til flere fly.

- Vi kunne hatt bursdagsselskap der eller plantet bombe, sier de.

- Absolutt farlig
Dette er andre gang i løpet av to dager ledelsen ved Gardermoen får presentert urovekkende bilder.

- Hva sier dere til dette?

- Det taler for seg selv, sier Erik Gill, direktør for lufthavntjenester på flyplassen.

- Et gjerde er et gjerde. Det kan klatres over, og her har det sviktet, og det skal vi jobbe videre med, sier sikkerhetssjef Tor Bjørstad.

Flyplassledelsen vil nå tette også dette sikkerhetshullet og innrømmer at det har vært for lett å komme seg inn på rullebaneområdet:

- Hvis de hadde hatt skumle hensikter, hadde det absolutt vært farlig. De kjører en bil de ikke vet hvordan fungerer. Det kunne vært farlig for dem selv, sier informasjonssjef Jo Kobro til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere