Gå til sidens hovedinnhold

Raymond Johansen og byrådet i Oslo skaffer seg to Jaguarer

Se video av Jaguar I-Pace:

Oslo-byrådet skal nå kjøres rundt i to nye elbiler.

Oslo kommune bytter ut sine to tjenestebiler, som i hovedsak brukes av byrådet, med to elbiler av merket Jaguar I-Pace HSE. Det kommer fram av en pressemelding fra Rådhusets forvaltningstjeneste i Oslo.

Kontrakten om leasing av de nye bilene ble underskrevet fredag, og det var altså en null-utslippsbil som vant anbudskonkurransen. Kontrakten gjelder for 3 år.

- Teknologien på markedet har utviklet seg hurtig siden forrige tildeling som Rådhusets forvaltningstjeneste hadde i våren 2015. Vi er glade for at det nå er lansert el-biler på markedet som tilfredsstiller våre krav til sikkerhet, sier rådhusforvalter Marit Jansen.

Les også: Slik vil Raymond Johansen finansiere ny t-bane i Oslo

Se video av byrådets nye biler øverst i saken.

Jansen sier Oslo kommune i lengre tid har ønsket å gå over til nullutslippsbiler.

- Denne avtalen er også betydelig rimeligere enn forrige avtale. Selskapet BC Norway AS er tildelt kontrakten for leasing av to elbiler av merket Jaguar I-Pace HSE. Disse bilene imøtekommer krav til sikkerhet, og er det tilbudet som er best når det gjelder pris, sier Jansen.

Johansen er blitt kritisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har blitt kritisert for å bli kjørt rundt i en forurensende Audi A8 de siste årene.

Bilen hadde V6-motor med 310 hestekrefter, og et CO₂-utslipp på 173 g/km. Johansen er i tillegg blitt kritisert for at bilene har hatt piggdekk.

Det forrige byrådet hadde Lexus hybridbiler, men det ble bestemt å bytte til Audi i juli 2015- Bilene ble tatt i bruk da det nye byrådet tok over.

Men nå blir det altså elbil på byrådene i stedet.

Les også: Private barnehager varsler gigantkrav mot Oslo kommune

- Benyttes av politikere

Transporttjenesten med sikkerhetskjøring ble etablert som et sikkerhetstiltak for politisk ledelse i 2012 i Oslo kommune, i etterkant av en risiko- og sårbarhetsanalyse utarbeidet av Rådhusets forvaltningstjeneste.

- Det er Rådhusets forvaltningstjeneste som er ansvarlig for drift av denne tjenesten. Ordningen ble innført av administrasjonen under forrige politiske ledelse. Tjenesten med sikkerhetskjøring kan benyttes av politikere på både byrådssiden og bystyresiden i Rådhuset, sier Jansen.

Kommentarer til denne saken