RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors-ledere overgrepssiktet

Sist oppdatert:
To lokale ledere i Røde Kors er suspendert fra sine verv.

Lederne i den humanitære organisasjonen er to av til sammen sju personer som er siktet i overgrepssaken som nå rulles opp av politiet i Hålogaland politidistrikt.

- Vi har fått opplyst fra politiet at det er to tillitsvalgte på lokalt nivå i Røde Kors som er siktet. Begge er ledere, forteller kommunikasjonssjef Bernt Apeland i Røde Kors til Nettavisen.

De lokale lederne er siktet for seksuell omgang med mindreårige, det samme som fire andre av de siktede i saken.

Det er totalt to fornærmede jenter i overgrepssaken. Jentene var under 16 år gamle da overgrepene skal ha skjedd.

Reagerer veldig sterkt
Røde Kors ser svært alvorlig på saken.

- Først og fremst så reagerer vi veldig sterkt på denne type saker. Dette er en type handlinger som vi selvfølgelig tar sterk avstand fra. Det er en meget tragisk sak, og vil bidra så godt vi kan i forhold til de fornærmede og i forhold til politiet så sakens faktum kan bli klarlagt så fort som mulig, sier Apeland.

Kommunikasjonssjefen forteller at de to tillitsvalgte nå er suspendert fra sine verv.

- Det er jo slik at vi feller jo ikke dom i saken, men en sak og en siktelse av denne karakter medfører at vi mener at de personer det gjelder blir suspendert så lenge etterforskningen pågår, sier Apeland til Nettavisen.

Rektor også siktet
Tidligere tirsdag ble det også kjent at en av de siktede i den samme saken er en rektor på en skole i Troms der de to fornærmede jentene er elever.

Rektoren er siktet for seksuell handling med mindreårige, og har ifølge politiet erkjent helt eller delvis straffskyld.

- Vi har siktet sju personer, derav er seks siktet for seksuell omgang. Den skoleansatte personen er siktet for såkalt seksuell handling, sier politiadvokat Børge Enoksen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Nettavisen.

Enoksen ønsker ikke å si eksakt hva de mener at rektoren skal ha gjort.

Politiet tror ikke at det er noen forbindelse mellom de siktede personene.

- Det er ikke noe som tyder på at dette er noe internettopplegg. Det er mer eller mindre tilfeldig hvordan de møttes, sier Enoksen.

Overgrepene skal ha skjedd på forskjellige steder i Troms fylke, med unntak av ett av tilfellene som skal ha skjedd på Østlandet. Alle overgrepene, med unntakt av ett, skal ha skjedd i fjor.

Setter i gang tiltak
Røde Kors sier de nå vil ta visse grep som følge av saken.

- Vi vil ta læring av det som skal ha skjedd i denne saken, så det ikke skjer igjen. Vi tar grep, men jeg har ikke lyst til å gå noe dypere inn i det, sier organisasjonens kommunikasjonssjef.

Ifølge politiet så har fem av de siktede i overgrepssaken erkjent helt eller delvis straffskyld, en har nektet straffskyld, mens den siste personen ennå ikke er avhørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere