RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors starter etterlatte-gruppe

Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondevik vil gi penger slik at Røde Kors kan opprette en norsk etterlatt-gruppe etter flodbølgekatastrofen.

- Flere sitter i sorg, savn og med en knugende usikkerhet om hva som har skjedd med deres kjære. Derfor vil vi gi bistand til drift av en pårørende-gruppe, sa Bondevik på en pressekonferanse i Oslo fredag.

- Røde Kors skal stå for driften av støttegruppen, mens Bondevik lover at regjeringen vil sørge for penger til driften.

Ombud
Statsministeren mener det er viktig å få de pårørendes opplevelser og erfaringer med myndigheten med i evalueringsutvalgets rapport.

Han mener det ikke er naturlig nå å oppnevne en pårørende som medlem av utvalget, men er positiv til SVs forsalg om et slags ombud for pårørende og overlevende etter katastrofen.

- Det bør være en representant de pårørende kjenner kan representere deres interesser. Vi jobber med det nå, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

78 savnet
Fredag ble ytterligere en person er meldt savnet etter flodbølgekatastrofen siden forrige oppdatering fra Nye Kripos. Antallet savnede nordmenn er derfor økt til 78. Antallet nordmenn som er registrert omkommet er 13.

Fredag var alle skadde nordmenn fra katastrofeområdet brakt til Norge. Det er fortsatt noen få pårørende igjen i Thailand som leter etter sine kjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere