RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Rødgrønt flertall i ny måling

Sist oppdatert:
Et flertall i befolkningen velger seg et rødgrønt regjeringsalternativ.

Mens 48,4 prosent av de spurte ønsket seg en borgerlig regjering i en tilsvarende meningsmåling i desember i fjor, har andelen sunket til 41,2 prosent i mars, skriver Dagsavisen.

- Tillitserklæring
38,6 prosent valgte rødgrønt i desember, mens 44,1 prosent vil gi Ap, SV og Sp ny tillit i mars.

Det ble ikke spesifisert hvilke partier som skulle være med i en borgerlig regjering i målingene som er gjort av Sentio for Arbeiderpartiet.

- Tallene er en tillitserklæring til regjeringen og viser at mange har tro på at vi har en politikk for å sikre arbeidsplassene, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til avisen.

Til Dagsavisen medgir Høyre-leder Erna Solberg at de borgerlige partiene sto sterkere før jul, men hun har på ingen måte gitt opp. Hun mener tallene viser klar framgang for de borgerlige fra februar til mars.

Krise gir overtak
Valgforsker Hanne Marthe Narud finner tallene interessante.

- I desember hadde de borgerlige et meget klart flertall på målingene. Men i takt med at finanskrisen rullet inn, har de rødgrønne økt sin oppslutning og fått et overtak, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere