RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt kjøtt blir brunt

Sist oppdatert:
Neste år kan det knallrøde kjøttet i ferskvarehyllene bli brunt, fordi pakkingen må endres.

I dag bruker produsentene gassen karbonmonoksid når de pakker ferske kjøttvarer, og gassen bidrar til å opprettholde den fristende, røde fargen på kjøttet.

Men fra 1. juli 2004 forbyr EU-regler bruken av denne gassen, skriver VG. Dermed vil kjøttet se brunt ut i hyllene, noe kjøttbransjen liker dårlig.

- Kundene vil neppe ha grått kjøtt. Vi reagerer på forbudet. Karbonmonoksid er nemlig slett ikke farlig i de mikroskopiske mengdene det her er snakk om, sier assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøttbransjens Landsforbund.

Årsaken til at EU forbyr bruken av CO-gassen, er at rødfargen den bidrar til å opprettholde kan dekke over at matvaren er blitt dårlig.

Kjøttbransjen frykter salgssvikt etter endringen, og tror at det heretter vil bli solgt mer nedfryst kjøtt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere